Gazetecileri önce dövdüler, sonra şikayetçi oldular!

Türkiye - Kazakistan maçından gazetecilere yönelik saldırıyı gerçekleştiren korumaların da adli işlemler sırasında gazeteciler tarafından darp edildiklerini ileri sürerek şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecileri önce dövdüler, sonra şikayetçi oldular!

A Milli Futbol takımının Pazar günü Kazakistan ile yapığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri maçından sonra gazetecilere yönelik saldırının şüphelisi korumaların, gazetecilerin kendilerini darp ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Korumalar "Sporda Şiddeti Önleme" yasasının ilgili hükümlerine göre 1 yıl müsabakalardan men edilmişti.



KORUMADAN DARP RAPORU



Korumalardan birinin, kafasına aldığı fotoğraf makinesi darbesi ile yaralandığı, buna ilişkin hastane raporunu savcılığa sunduğu öğrenildi. Savcının, korumaların şikayeti üzerine gazetecilerin de ifadesini alacağı öğrenildi.. Gazetecilerin dosyanın şüphelisi olup olmayacakları, görüntülerin incelenmesinden sonra belli olacak.



İDARİ MENAJER TANIK



Savcı İsmail Onaran, olaylar sırasında Volkan Demirel ile birlikte Türk Telekom Arena'da bulunan Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'yı tanık sıfatı ile ifadeye çağırdı.



5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILMIŞTI 



Geçtiğimiz Pazar günü oynanan ve Türkiye'nin 3-1 galibiyeti ile sonuçlanan maçtan sonra kaleci Volkan Demirel'in stattan ayrılışı sırasında meydana gelen olaylarda gazetecilere saldıran 5 koruma gözaltına alınmış ve adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi. Mahkeme, savcılığın adli kontrol talebini kabul etmeyerek şüpheli korumaları serbest bırakmıştı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin