Gazetecileri hedef gösteren yayın Meclis'i de gerecek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecileri hedef gösteren yayın Meclis'i de gerecek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Karşı gazetesinin çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik, AKP Hükümetinin talimatıyla başlatılmış bir soruşturma olduğu iddiası doğru mu?" diye sordu. 



Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi: 



"16 Ocak 2015 Cuma günü, A Haber adlı TV kanalında yayınlanan 'Deşifre' adlı programda gazetenin 'paralel yapı' tarafından manipüle edildiği yönünde iddialarda bulunulmuş, program boyunca hiçbir delil göstermeksizin yargısız infaz yapılmış ve başta Karşı gazetesinin Kurucu Yayın Yönetmeni Eren Erdem olmak üzere, tüm çalışanlarının 'suç örgütü üyesi olduğu' iddia edilmiş, programın sunucusu henüz yayının başında, programın bir Cumhuriyet savcısı tarafından izlendiğini ve adeta kendini Cumhuriyet savcıları yerine koyarak, konuyla ilgili bir soruşturma başlatılacağını ifade etmiştir." 



İstanbul Cumhuriyet Savcısının bu konuyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanının bir danışmanı ile görüştüğü iddiasının doğru olup olmadığını soran Tanrıkulu, şöyle devam etti: 



"İddia doğru ise, Cumhurbaşkanı danışmanı kimdir? Cumhurbaşkanının danışmanı hangi yetkiye dayanarak savcı görevlendirmesi yapmaktadır? 



Hükümetin istekleri doğrultusunda yayın yaptığı iddia edilen medya organlarının bilgisi dahilinde mi kamuoyu tarafından saygın ve aydın gazeteci-yazarlar olarak bilinen insanlara karşı böyle bir soruşturma yürütülmektedir? İnsanlara para teklif edilerek dönemin Başbakanından özür diletme ve bu insanların maddi zaaflarından faydalanarak gizli tanık yapma ve bu şekilde suç uydurarak yeni soruşturma ve operasyonlara zemin hazırladığı iddia edilen bu kişilerin AKP ile ilişkisi var mıdır? Böyle bir ilişki var ise, sebebi nedir? 



Karşı gazetesi eski sahibinin, Yayın Yönetmeni Eren Erdem ile yaptığı ve kendisine bir gazeteci aracılığıyla yapılan teklifi açık biçimde itiraf ettiği ifade edilen yazışmada söylediği, 'Bakanları benim üzerimden götürecekler' ifadesi ve Cumhurbaşkanının danışmanının bilgisi dahilinde gerçekleştiği iddia edilen bu süreç bağlamında, ne tür bir tehdit mevcuttur? 



Karşı gazetesinin çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik, AKP Hükümetinin talimatıyla başlatılmış bir soruşturma olduğu iddiası doğru mudur?" (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin