GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ

Gebze Gazeteciler Birliği, Darıca'da iki geminin çarpışması olayını görüntülemek isteyen DHA Kocaeli muhabiri Ergün Ayaz ve kameraman Orhan Uzun'a yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ

Gebze Gazeteciler Birliği, iki gazeteciye yapılan saldırı üzerine aşağıdaki açıklamayı yaınladı:


Bir kamuoyu görevi olan gazeteciliğin, her anı çeşitli sıkıntılarla doludur. Bizler teknoloji ile yarıştığımız yeniçağda doğru ve tarafsız haberleri okuyucularımıza, dinleyicilerimize, izleyicilerimize zamanında ulaştırmak için büyük mücadeleler vermekteyiz. Bizler için günün her saatini kapsayan çalışma ortamı iyisiyle kötüsüyle farklı sorunlara gebedir.  Ama biz biliyoruz ki; gazetecilik mesleği dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir. İşte bu kutsal mesleği icra ederken karşılaştığımız sorunlar da mesleğimizin cilvelerindendir. Fakat kapsamı yasalar tarafından da çizilmiş kanunlar olmasına rağmen, gazetecilerin çalışma ortamları sıklıkla kısıtlanmaktadır.


            Çoğu şiddetle biten bu kısıtlamalar biz gazetecilerin canına tak etmiştir.


            Kocaeli Gebze Darıca beldesinde meydana gelen ve iki geminin çarpışması sonucu bir geminin batması olayını görüntülemek isteyen sevgili meslektaşlarımız DHA Kocaeli muhabiri Ergün Ayaz ve kameraman Orhan Uzun, Lafarge Aslan Çimento fabrikasına ait güvenlikçiler ve çalışanlar tarafından feci bir şekilde darp edilmişlerdir.


            Geceden itibaren olay yerinde olan arkadaşlarımız defalarca aynı yerde görüntü çekmelerine rağmen, sabah saatlerinde değişen güvenlik görevlileri arkadaşlarımıza anlam verilmez bir tepki göstermiştir. Bir başka meslektaşımızın çektiği görüntülerde açıkça görüldüğü üzere tek amaçları halka haber ulaştırmak olan gazeteci dostlarımız coplarla, yumruklarla darp edilmiştir.


            Tüm Türkiye'nin izlediği bu dayak görüntülerini Gebze Gazeteciler Birliği olarak içimize sindiremiyoruz. Daha önce Türkiye'nin yarısını 'Kürdistan' olarak gösteren haritalı ajanda basan Lafarge Aslan Çimento, acaba başka bir ayıbı örtmek için mi özel güvenliklerini gazetecilerin üzerine saldırtırdı? Yapılan bu anlamsız saldırı acaba fabrikanın hangi ayıbını örtmek içindi? Tüm bunlar bizim ve kamuoyunun kafasında soru işareti oluşturmuştur.  


            Türkiye'ye yaptığı bu haritalı saygısızlıktan bile basının özverisi ile kurtulan Lafarge Aslan Çimento, ve onun cahil güvenlik görevlileri hangi hakla gazetecilere saldırmaktadır. Dahası Lafarge Aslan Çimento, kimin arazisini kimden kıskanıyor, bunu da anlamak mümkün değil. Bir zamanlar bölgenin en zengin zeytinliklerine sahip olan Lafarge Aslan Çimento tesislerinde artık dinamitlerin patlatıldığını, bölgedeki tüm doğallığın yok edildiğini belde halkı tarafından gayet iyi bilinmektedir.


            Sahilin olanca güzelliğine rağmen Lafarge Aslan Çimento'nun bölgeyi kirlettiği iddialarına ise konu dışı olduğu için değinmek bile istemiyoruz. Ama gazeteci arkadaşlarımıza yapılan bu saygısızlık hiçbir zaman cezasız kalmamalı. Mağdur olan gazeteci arkadaşlarımız yasal yollardan haklarını arayacağı gibi, Lafarge Aslan Çimento görevlileri çıkıp kamuoyu önünde arkadaşlarımızdan özür dilemeli.


            Kalemlerinden başka hiçbir savunma silahı olmayan meslektaşlarımızı darp edin yaralayan güvenlik görevlilerini, çalışanları ve fabrika yönetimini kamuoyu önünde şiddetle kınıyoruz. Dahası, copla gazeteci arkadaşlarımızı döven güvenlik görevlilerine ve görüntülerde açıkça görülen çalışanlara gereken cezanın verilmesi bizlerin içini biraz olsun rahatlatacak, Lafarge Aslan Çimento yönetiminin ise niyetini ortaya çıkaracaktır.


            Fakat her şeye rağmen Gebze Gazeteciler Birliği olarak konunun takipçisi olacağız. Bu büyük ayıp fabrika görevlileri tarafından gerekli hassasiyetle takip edilmezse birlik olarak fabrika önünde de açıklama yapacağımızı belirtmek istiyoruz.


 


 


Gebze Gazeteciler Birliği(GGB)


 Dönem Sözcüsü 


 Murat DAĞDEVİREN

           

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin