'Gazetecilere 'Ya sev ya terket' mesajı veriliyor'

Türkiye'de son dönemde yabancı basın mensuplarına yönelik gözaltı ve sınırdışı uygulamaları giderek artıyor...

Google Haberlere Abone ol
'Gazetecilere 'Ya sev ya terket' mesajı veriliyor'

Türkiye'de basın özgürlüğü üzerindeki baskılar, son dönemde ülkede çalışan yabancı basın mensuplarının da korkulu rüyası haline geldi. Dünyanın pek çok ülkesinden birçok basın mensubu, "terör örgütü üyeliği", "akreditasyon iptali" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" gibi gerekçelerle Türkiye'den sınırdışı edildi ya da gözaltına alındı.



Türkiye'nin hem yerli hem yabancı gazeteciler için bir 'korku ülkesi' haline geldiğini dile getiren gazeteci örgütleri ise Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki iktidarın basın özgürlüğü konusundaki antidemokratik uygulamalarına gerekli tepkyi göstermemekle eleştiriyor.



Türkiye'de şu an 30 gazeteci tutuklu. Bu gazetecilerin üçte birini PKK ile çatışma yaşanan bölgelerden haber yapan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri oluşturuyor. Yüzlerce gazeteci ise yaptıkları haberler ve yazdıkları kitaplar nedeni ile yargılanıyor. Yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazeteci ve yazarlara açtığı tazminat davalarının sayısı 1843'e ulaşmış durumda. Son dönemde ise Türkiye'deki basın özgürlüğü sorununa yabancı basın mensuplarının durumları da eklendi. Erdoğan ve AKP hükümetine yönelik eleştirel haber yapan uluslararası basın kuruluşlarının muhabir ve yazarları gözaltına alınıyor, sınırdışı ediliyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin