Gazetecilere şiddete sert tepki! Saldırıyı böyle kınadılar!

Afyonkarahisar'da bir yangını görüntülemek isteyen gazetecilerin şiddete maruz kalması tepkiye neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere şiddete sert tepki! Saldırıyı böyle kınadılar!

Anadolu Ajansı Afyonkarahisar muhabirleri Ali Kemal Akan ve Mustafa Güngör ile İhlas Haber Ajansı Afyonkarahisar temsilcisi Gökten Ceylan’ın, bir yangını görüntülemek isterken şiddete maruz kalması tepkiye neden oldu.



Gazetecilere yönelik saldırıya tepki gösteren Basın İlan Kurumu (BİK) Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, olayı kınayan bir açıklama yaptı.



“Gazeteciler kamu görevi yapıyor"



Burak Orhan, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



“Afyonkarahisar ili Karşıyaka semtinde bir araç yangını haberini görüntülerken, Anadolu Ajansı Muhabirleri Ali Kemal Akan ve Mustafa Güngör ile İhlas Haber Ajansı Muhabiri Gökten Ceylan'ın şiddete maruz kalması son derece üzücüdür. Gazetecilerin;  yasal mevzuatın kendilerine verdiği ölçülerle tarafsız olarak kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirmeye çalışırken bu tip olaylarla karşılaşmaları kabul edilemez bir durumdur. Basın mensuplarımıza yönelik şiddeti kınıyor ve şiddete maruz kalan gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."



Basın meslek örgütlerinden tepki 



Afyonkarahisar’daki basın örgütleri de olayı sert şekilde kınadı. Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Gazetecilere saldıranlar unutmasın ki hiçbir güç bizleri yıldırmayacaktır” denildi.



Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı İsmail Akar ise saldırıya tepki göstererek, “Gazeteciler halkın gözü, kulağı ve sesidir. Gazeteciler gece gündüz demeden her türlü olumsuz şartları yaşayarak halkı bilgilendirmeye, kamuoyunu aydınlatmaya çalışıyor. Basın emekçilerine yapılan bu ve benzeri saldırılar yapanların yakasına bir rozet gibi yapışacaktır. Tüm haberciler her zaman olduğu gibi 7 gün 24 hizmet aşkı ile görevlerini yapmaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin