Gazetecilere şiddete bir tepki de ÇGC'den: Kendini bilmez kişiler...

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Adana, Diyarbakır ve ABD'de gazetecilere yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere şiddete bir tepki de ÇGC'den: Kendini bilmez kişiler...

ÇGC Yönetim Kurulu, “Çok güç koşullarda görev yaparak kamuoyunun bilgilendirilmesi için çaba gösteren gazetecilere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi. 



Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan tarafından küfre maruz kaldığını sosyal medya aracılığıyla dile getirdiğini anımsatan ÇGC Yönetim Kurulu, aynı ülkede bulunan Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının hışmına uğradığına yönelik paylaşımda bulunduğunu vurguladı. ÇGC, 'Halkın haber alma hakkı' gibi anayasa ile güvence altına alınmış en temel insan haklarından birisinin gereğini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin kendini bilmez kişilerin saldırısından ve nefretinden bir türlü kurtulamadığına işaret etti.



DİYARBAKIR, KAYSERİ VE ABD’DE GAZETECİLERE SALDIRI



ÇGC Yönetim Kurulu, Adana’da olduğu gibi Diyarbakır’da da muhabirlere yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini bildirdi. Kürtçe ders verilmesi için açılan ancak iki kez mühürlenen Ferzad Kemanger İlkokulu’nun önünde nöbet tutan bir grubun Anadolu Ajansı (AA) ekibini darp etmesine tepki gösteren ÇGC, “Kamuoyu adına görev yapan basın mensuplarının saldırıya uğraması demokrasi ayıbıdır” ifadelerine yer verdi. Adana ve Diyarbakır’daki saldırıların son olmadığına dikkati çeken ÇGC Yönetim Kurulu, Kayseri’de Radyocu Mehmet Aslankaya’nın yol ortasında öldürülmesini de nefretle kınadı. ÇGC, Amerika Birleşik Devletleri’nde de bazı gazetecilerin saldırı iddiasıyla sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğuna dikkati çekti. Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan tarafından küfre maruz kaldığını sosyal medya aracılığıyla dile getirdiğini anımsatan ÇGC Yönetim Kurulu, aynı ülkede bulunan Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının hışmına uğradığına yönelik paylaşımda bulunduğunu vurguladı. 'Halkın haber alma hakkı' gibi anayasa ile güvence altına alınmış en temel insan haklarından birisinin gereğini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin kendini bilmez kişilerin saldırısından ve nefretinden bir türlü kurtulamadığına işaret eden ÇGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Çok güç koşullarda görev yaparak kamuoyunun bilgilendirilmesi için çaba gösteren gazetecilere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Basında yer alan haber ve iddialarla ilgili herkesin cevap ve düzeltme hakkı varken, ayrıca yargı yolu açıkken, işini yapmaya çalışan medya mensuplarına kaba kuvvet kullanılarak saldırılmasını, hukuk devletinde görevi huzuru sağlamak olan kişilerin de eksikliği olarak görüyoruz. Daha büyük acılar yaşanmadan bu eksikliğin giderilmesini bekliyor ve takipçisi olacağımızı duyuruyoruz. Adana, Diyarbakır ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki meslektaşlarımıza acil şifalarımızı iletiyor, Kayseri’de hayatını kaybeden genç radyocuya Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Tüm sorumluların adalet önüne çıkarılmasını ümit ediyoruz” ifadelerine yer verildi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin