Gazetecilere saldırı kınandı, UEFA göreve çağrıldı!

Bursalı gazetecilerin Tiflis'te saldırıya uğramaları nedeniyle Gürcistan'ı kınayan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, UEFA'ya Chikhura Sachkhere kulübüne ceza vermesi konusunda çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere saldırı kınandı, UEFA göreve çağrıldı!

ASGD Genel Merkez Yönetimi ve Bursa Şubesi adına yapılan ortak açıklamada, "Uluslararası müsabakalarda özellikle can ve mal güvenliğinin sağlanması ile ilgili her türlü görev ev sahibi kulübe, dolayısıyla onun temsil ettiği ülkeye aittir. Bu nedenle doğacak maddi manevi zarar ve ziyandan, doğrudan o ülke ve o ülkenin ilgili kulübü sorumludur" denilerek UEFA yetkilileri, yaptırım uygulanması için göreve çağrıldı.



ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve ASGD Bursa Şubesi Başkanı Muhterem Çakır ise, "Bursaspor'un Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Chikhura Sachkhere takımı ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısı sırasında, meslektaşlarımıza saldırıda bulunulmuş, DHA muhabiri Emre Koşak başından yaralanmış, Medya S Spor Müdürü Süha Gürsoy darp edilip cep telefonu kırılmış, diğer meslektaşlarımız da tartaklanmıştır. Saldırıda bulunanlar arasında Gürcü taraftarların da bulunması ve bunların basın toplantısının yapılacağı salona alınmış olması ayrı bir sorgulama ve yaptırımı gerektirmektedir. Basın toplantısı sırasında ev sahibi ülkenin lisanıyla yapılan açıklamaların, Türkçeye çevrilmemesi, bununla ilgili bir tercümanın görevlendirilmemiş olması da misafir takıma ve konuk basın mensuplarına karşı yapılmış büyük bir saygısızlık ve asla kabul edilemeyecek bir ayıptır. Uzun yıllar Trabzonspor'da top koşturan Arçil Arveladze'nin olaylar sonrasındaki özrü yetmez. Asıl özrü Gürcistan Futbol Federasyonu spor adına, Gürcistan Spor Bakanlığı da devlet adına dilemelidir. Uluslararası müsabakalarda misafir kulübün gerek sporcu, gerek taraftar, gerek basın kafilesinin can ve mal güvenliği başta olmak üzere her türlü emniyetinden ev sahibi kulüp ve onun temsil ettiği devlet sorumludur. Tiflis Arena Stadı'nda açık bir güvenlik zafiyeti olmuştur, bundan yararlanan kendini bilmezler de meslektaşlarımıza saldırarak, yaralayıp darp etmişlerdir. Türk kulüplerine bu konuda göz açtırmayan ve en küçük bir olayda ceza üstüne ceza yağdıran UEFA; Gürcistan'ı kınayıp uyarmalı, Chikura kulübüne de gerekli müeyyideyi derhal uygulamalıdır. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin