Gazetecilere saldırı! 2 muhabir darp edildi

Yanan bir tırı görüntülemek isteyen 2 gazeteci saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere saldırı! 2 muhabir darp edildi

Hatay'da yanan bir tırı haber yapmak için olay yerinde bulunan muhabirler araç sahipleri tarafından darp edildi.



Belen ilçesi Kıcı mevkisinde Nevzat Y. yönetimindeki elyaf yüklü tırın motor kısmında başlayan ve tüm aracı kısa sürede saran yangını görüntüleyen AA muhabiri Burak Milli ve Sabah gazetesi İskenderun muhabiri Veysel Cıncık araç sahibi olduğu iddia edilen Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tarafından engellenerek saldırıya uğradı.



Saldırganlar, Milli ve Cıncık'ın yanına gelerek tırın görüntülenmemesini ve şirketlerinin adının haberde kullanılmamasını istedi.



Görevlerini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Milli ve Cıncık'a, Fırat K. ve yanında bulunan kişiler, yumruk ve tekmelerle saldırdı.



Milli ve Cıncık, olay yerinde bulunan jandarma ve vatandaşlar tarafından saldırganların ellerinden kurtarıldı.



Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Milli, olay yerinde bulunan diğer gazeteci arkadaşları tarafından çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



Saldırıya uğrayan gazetecilerin şikayeti üzerine Fırat K. gözaltına alınırken, yanında bulunan ve olay sonrası kaçan 2 kişinin kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığı bildirildi.



Hayati tehlikesi bulunmayan AA muhabiri Milli, yangın ihbarını aldıktan sonra olay yerine gittiğini ve kısa süre sonra yanan tır ile firma sahipleri olduklarını iddia eden kişilerin, haber yapmamaları konusunda kendilerini tehdit ettiğini söyledi.



Milli, firma isminin kullanılmayacağını söylemesine rağmen saldırıya uğradığını ve darbedildiğini ifade etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin