Gazetecilere Özgürlük Platformu'ndan Oda TV açıklaması!

GÖP, bugün 20. duruşması görülecek ola Oda TV davası öncesinde basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere Özgürlük Platformu'ndan Oda TV açıklaması!

Gazetecilere Özgürlük Platformu dönem Başkanı Ümit Gürtuna, arkadaşlarının tahliye edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Fakat bu bizi yanıltmasın. Biz tahliye değil beraat ve davaların düşmesini istiyoruz” dedi.



Çağlayan’daki Adalet Sarayı önünde toplanan Gazetecilere Özgürlük Platformu(GÖP) Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ve bugün 20. Duruşması görülecek ola Oda TV davası önce basın açıklaması yaptı. Burada üzerinde “Adalet İçin Bekliyoruz’’ yazılı pankart açan grubun eylemine Soner Yalçın, Ahmet Şık ile bazı yabancı gazetecilerinde destek verdiği görüldü. Grup adına basın açıklamasını yapan GÖP Dönem Başkanı Ümit Gürtuna, “Geçen gün hapisten çıkan değerli meslektaşımız Mustafa Balbay’da aramıza katılacaktı. Kendisiyle dün uzun bir görüşme yaptık. Fakat annesine ve babasına daha önce söz verdiğini ve onları kıramayacağını o meşhur haşhaşlı böreği yemeye gideceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde Balbay’ı da bütün bu eylemlerde, gazetecilere özgürlük platformunun etkinliklerinde göreceğiz ve hep beraber olacağız” diyerek sözlerine başladı.

Gürtuna, “Şu arkamızda duran bina açılığından beri hep buradayız. Türkiye’de birgün Silivri’de birgün bu binada süreki meslektaşlarımız yargılanıyor. Aslında yargılanan meslektaşlarımızın şahsında zaten Türkiye’de kör topal gitmekte olan demokrasidir. Bütün amaç basın ve ifade özgürlüğünü yok ederekten Türkiye’deki demokrasiyi işlemez hale getirmektir. Oda Tv davası bunu en tipik örneğidir. Arkadaşlarımızın tahliye edilmeleri bizi çok mutlu etti ama bu bizi yanıltmasın. Biz tahliye istemiyoruz biz beraat istiyoruz ve bu davaların düşmesini istiyoruz. Bu davalar böyle devam ettiği sürece bu demokrasinin üzerinde bir demokrasi kılıcı gibi duran tehditler oluşacaktır’’ dedi.



Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Ümit Gürtuna’nın ardından Avrupa Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Barry White bir konuşma yaptı. Avrupa Gazeteciler Birliği ve bütün buna bağlı örgütlerden destek ve dostluk mesajlarını ileten White, “Arkadaşlar, yoldaşlar biz uzun zamandan beri buralarda adalet arıyoruz. Adalet saraylarında uzun bir yolculuğa çıktık birlikte. Biz bu yolculuğumuzu bütün cezaevinde yatan 60 tane arkadaşımız sadece serbest bırakılmakla değil beraat etmedikleri sürece bırakmayacağız” dedi.



Açıklamanın ardından grup duruşmayı takip etmek üzere adliyeye giriş yaptı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin