Gazetecilere Özgürlük Platformu açıkladı! Tutuklu gazeteci saysı 43

GÖP tutuklu ya da hükümlü gazeteci sayısının 43 olduğunu belirtti

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere Özgürlük Platformu açıkladı! Tutuklu gazeteci saysı 43

Gazetecilere Özgürlük Platformu, basın davalarındaki tahliyeler sonrasında halen hapisteki gazeteci sayısının, Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi 15 değil, 17'si hükümlü, 26'sı tutuklu olmak üzere toplam 43 kişi olduğunu vurguladı.



GÖP'ten yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'a göre, hapisteki gazeteciler listesinde 15 kişi olduğu ve onların da hapiste olma nedenlerinin, "gazetecilik faaliyeti" değil "terör suçu".

GÖP, Adalet Bakanlığı'nın "Bombalama, cinayet, ruhsatsız silah bulundurma, terör örgütü üyeliği" iddialarının da dayanağı bulunmadığını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:





"GÖP olarak, izlenen basın davalarının hiçbirinde, "silah, cinayet ve bombalama' gibi eylemler yoktur. Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 15 kişiden 7 kişinin yargılanıp hüküm giydikleri, 8 kişinin yargılamasına ise tutuklu olarak devam edildiği belirtilmektedir.



Açıklamada 15 kişiden 7'si, PKK/KCK, 3'ü DHKP-C, 3'ü MLKP/MK, 1'er kişi de TKP (ML) TİKKO ve İBDA-C ile ilişkilendirildiği için cezaevinde bulunuyor. Oysa Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun, 25 Nisan 2014'deki açıklamasına göre, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü 43 gazeteci var."



(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin