Gazetecilere özgürlük için '5 dakikada 1 Adım'

TGS tutuklu olan yargılama süreci uzun süredir devam eden gazeteciler için bir yürüyüş düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere özgürlük için '5 dakikada 1 Adım'

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) da  içinde bulunduğu  Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) tarafından 5 Kasım Salı günü İstanbul'da "Adalete Yürüyoruz / Long Walk for Justice" adı altında bir yürüyüş yapılacak.



Yürüyüş, ağır işleyen adalet mekanizmalarına dikkati çekmek amacıyla "5 dakikada 1 adım" atılarak gerçekleştirilecek.



İstiklal Caddesi'nde Taksim istikametine doğru yapılacak yürüyüş 5 Kasım Salı günü saat 11.00'de Galatasaray Meydanı'nda gerçekleşecek.



TGS'nin de üyesi olduğu Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EF), bu yıl 'Gazetecilik İçin Ayağa Kalk' günü etkinliklerinde ana tema olarak "Gazeteciler Terörist Değildir" sloganını benimsedi. EFJ ayrıca tüm gazetecilere, kendi ülkelerinin başbakanlarına ve ilgili hükümet birimlerine hitaben gazetecilerin haklarına saygı gösterilmesini talep eden kartpostallar göndermeleri çağrısı yaptı.



TGS yürüyüş ile ilgili şu çağrısı yaptı:



"Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, sansüre ve otosansüre karşı direnen, halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına bedel ödemekten korkmayan, yargılanan ve hapisten çıkan gazeteciler ve ailelerinin yanı sıra tüm basın emekçilerini, yazarları, aydınları, sanatçıları, avukatları, sendikacıları, öğrencileri ve tüm yurttaşları, basın ve ifade özgürlüğü mücadelesini yükseltebilmek amacıyla 5 Kasım'da Gazetecilik İçin Ayağa Kalkmaya, destek ve dayanışmaya çağırıyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin