Gazetecilere önce saldırı sonra özür!

Afyonkarahisar’da yaşanan otel yangınını görüntüleyen gazetecilere saldırıdan hafta sonra özür dilendi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere önce saldırı sonra özür!

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen otel yangınında, olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına yapılan saldırının ardından, otel yöneticileri Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni (AGD) ziyaret ederek saldırıya gerçekleştiren otel görevlileri adına özür dilediler.



Dernek ziyaretinde, Güral Afyon Termal Otel Müdürü Cenker Yılmaz, beraberindeki otel üst düzey yöneticileri ile birlikte saldırıya maruz kalan yerel ve ulusal medya mensuplarından özür dilediler.



Ziyarette konuşan Yılmaz, bu tür bir olayın yaşanmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, söz konusu saldırı olayına karışan personeller ile ilgili şirket içerisinde gerekli yaptırımlarında uygulandığını dile getirdi. Kentte basının her zaman kendilerinin destekçisi olduğunu dile getiren Yılmaz, tatsız hadisenin ardından basına yaklaşım konusunda, şirket içerisinde personellere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını kaydetti.



AGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları ise, saldırının kendilerini derinden etkilediğini ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması konusunda ki temennilerini heyete iletti.



AGC GAZETECİLER ADINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU



Öte yandan, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Güzbey ise, yaptığı açıklamada, yaşanılan saldırı olayının kabullenemez olduğunu kaydederek, bu ve buna benzer saldırılara karşı bir yaptırım uygulanması ile ilgili gerekli hukuki süreci başlattıklarını söyledi. Konuyu yargıya taşıdıklarını ifade eden Başkan Güzbey, saldırıya maruz kalan gazeteciler adına, saldırıyı gerçekleştiren otel görevlileri ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin