Gazetecilere 'hassas' uyarı!

Süleyman Şah TÜrbesi'nin olduğu alana götürülen gazeteciler, YPG'lilerin ve bayraklarının fotoğraflarını çekmemeleri konusunda uyarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere 'hassas' uyarı!

Aşme'de hazırlanan Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yerine götürülen gazeteciler, 3 metrekarelik alandan çıkarılmadı.YPG/YPJ güçlerinin ve bayraklarının olduğu Aşme Köyü'nün görülmesini engelleyen askerler, gazetecilere hassasiyet çağrısı yaptı. Askeri yetkili, "Süleyman Şah türbesinin etrafında başka örgütlerin nöbet tuttuğu şeklinde spekülasyonlar bulunuyor. Sizlerden ricamız sadece orada çalışma yapan askerlerimizi çekmenizdir" diyerek, gerçeğin gizlenmesini istedi.



Türk askerinin YPG/YPJ güçleriyle beraber Halep yolu üzerinde bulunan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na dönük operasyonunun ardından Bınxet'te bulunan Aşme Köyü'nde yapılmaya başlanan yeni türbenin çalışmaları devam ediyor. Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'den yaklaşık 50 gazeteci yeni türbenin yapıldığı Bınxet'te bulunan Aşme Tepesi'ne götürüldü. Bilekli Hudut Karakolu'ndan askeri araçlarla sınırın öbür yakasına geçirilen gazeteciler, söz konusu türbe inşaatını yerinde görüntüledi.



Askeri yetkiliden 'hassasiyet' çağrısı!



Gazeteciler Bilekli Hudut Karakolu'nda sınırı geçmek üzereyken gelen bir askeri yetkili, operasyonun sadece Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapıldığı iddiasında bulunarak, haberlerin bu şekilde yazılması gerektiğini söyledi. YPG/YPJ güçleriyle ortak bir operasyonun olmadığını söyleyen askeri yetkili, "Sınırın öbür yakasında türlü türlü örgütler var. Süleyman Şah türbesinin etrafında başka örgütlerin nöbet tuttuğu şeklinde spekülasyonlar bulunuyor. Sizlerden ricamız sadece orada çalışma yapan askerlerimizi çekmenizdir. Bu konuda sizlerden hassasiyet bekliyoruz" şeklinde konuşarak gazetecilerin YPG/YPJ bayraklarını ve savaşçılarını çekmesini engellemek istedi.



YPG/YPJ bayraklarının görülmesi engellendi



Süleyman Şah Türbesi'nin yapıldığı alana ulaşan gazeteciler, etrafı şeritle çevrilen yaklaşık 3 metrekare alanda görüntü ve fotoğraf çekebildi. Sınırın Serxet tarafına bakan yamaçta ayrılan alanda, türbe inşaatının yapıldığı alanın hemen yan tarafında bulunan Bınxet Aşme Köyü ise görülmedi. YPG/YPJ savaşçılarının elinde bulunan ve YPG/YPJ bayraklarının dalgalandığı köyün görülmeyeceği bir alanın gazeteciler için ayrılması, Hükümet yetkililerince alanın YPG/YPJ denetiminde bulunduğunun basına yansımasının istenmediği şeklinde yorumlandı.



Türbe inşaatı devam ediyor



Serxet Aşmesi ile Bınxet Aşmesi köyleri arasında geçen sınırın yaklaşık 210 metre ilerisinde 22 iş makinesinin çalıştığı 10 dönümlük arazide yapımına devam edilen yeni Süleyman Şah Türbesi'nin inşaatında 82 asker çalışıyor. Türk askerinin doğu ve batı taraflarında, YPG/YPJ güçlerinin bulunduğu türbenin yeni alanı tellerle çevrilirken, sınırdan bir alan açılarak Serxet Aşmesi ile bağlantı yolu kuruluyor. Türbenin yeni alanını çevreleyen sınır hattı boyunca onlarca Türkiye bayrağı asılırken, alanda çok sayıda tankta bekletiliyor.



'Süleyman Şah naaşı Serxet Aşmesi'nde



Öte yandan Türk askerinin YPG/YPJ güçleriyle ortak bir şekilde gerçekleştirdiği operasyonda, Halep yolu üzerinde bulunan Süleyman Şah ve 2 muhafızın naaşı ile türbede bulunan değerli eşyalar Bilekli Hudut Karakolu'nda tutuluyor. 2 askerin saygı nöbeti tuttuğu türbe, Aşme tepesindeki yeni türbenin inşaatı bittikten sonra oraya götürülecek. (DİHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin