Gazetecilere hakaret işinden etti!

Teknik Direktör Fuat Çapa, oğlunun takıma transferini soran gazetecilere hakaret edince Başkan Cavcav Çapa'yla devam etmeyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere hakaret işinden etti!

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav yeni sezonda Teknik Direktör Fuat Çapa ile yollarını ayıracaklarını açıkladı. Cavcav yeni sezonda Bülent Uygun ile çalışabileceklerini söyledi. Cavcav'ın bu açıklamayı yapmasından hemen önce ise Çapa oğlunun takıma transferini soran gazetecilere hakaretler yağdırdı.



Çapa ile yolları ayırma kararının Başkan Cavcav, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda Üniversiteli Gençlerbirliği taraftarları ile sohbetinde açıkladı. Cavcav, bir öğrencinin "Teknik direktör Fuat Çapa ile sözleşme yenileyecek misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Dün Fuat Hoca'yla işi bitirdik. Kendisiyle resmen çalışmayacağız. Ancak Bülent Uygun, Rıza Çalımbay ve bir sürü arkadaşın isimleri geçiyor. Dün Fuat Hoca'ya son olarak mutabık kaldık. Çünkü geçen sene verdiğimiz paranın bir buçuk misli parayı verdiğimiz halde haklı olarak, çok karakterli, iyi bir çocuk, çok sevdiğimiz bir hoca, istedik ki beraber çalışalım, yaşı da çok genç. Dün kulağıma geldiği üzere Ertuğrul Sağlam'a Kasımpaşa'nın verdiği paranın 2 milyon Euro olduğunu duydum. 2 milyon Euro 5 trilyon yapar. Eğer bir teknik adam 5 trilyon para verirsek kulübün yolunu şaşırırız, o zaman ben kendim yaparım teknik direktörlüğü. O bakımdan Fuat Hoca'yla böyle bir anlaşmalık içerisine girdik, dün akşam da kendisi bana telefon etti. Ben de kendisine 'Hoca Allah yolunu açık etsin, istediğin yerle anlaşabilirsin' dedim. Şu 3-5 gün içerisinde temas kurduğumuz arkadaşlar var. Belki bir yabancı teknik direktör olabilir, görüşmelerimiz var. Temennimiz yerli evlatlarımızdan yana ama futbol oynamış, kendini geliştirmemiş, 'antrenörüm' diye çıkmış, tesadüfen başarılı olursa çok iyi, başarısız olursa örneğin Kardemir D.Ç. Karabükspor'un başında olan ve Gençlerbirliği'nde de çalıştı, hocasının iki maç kala sözleşmesine son verilmesi de bir takım için avantajlı bir olay olmadığı gibi bir hoca için de bunlar hoş şeyler değil" cevabını verdi. 



Üniversitelilere seslenen Cavcav, "Siz üniversiteyi bitiriyorsunuz, bir üst makam kapayım diye. Kaymakam olayım, hakim olayım. Kardeşim sen madem antrenör olacaksan, git staj yap. Antrenör olacak arkadaşların evvela bunun üniversitesini okuyup, tahsilini yapması gerekiyor" diye konuştu.



FUAT ÇAPA GAZETECİLERE KÜFÜRLERLE KIZDI



Öte yandan Cavcav'ın açıklamaları ile aynı sıralarda Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa gazetecilerle kavga etti. Çapa, takımına transfer ettiği 22 yaşındaki oğlu Ferhat Çapa'ya şu ana kadar Spor Toto Süper Lig maçlarında hiç şans tanımadı. Genç oyuncu aralarında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un bulunduğu 10 lig maçına ilk 18'de başlamasına rağmen forma giyemedi ve kırmızı-siyahlı kulüpten 44.4 bin lira prim aldı.

Fuat Çapa, oğlu ile ilgili bu haberi yazan gazetecilere tepki gösterdi. Çapa önce yanlış kişiye çatıp ağza alınmayacak sözler sarfederken, yanlış kişiye hakaret etmesi durumuna daha da sinirlenip küfür etmeye başladı. 



Daha önce de bir ajansın muhabirine yapmadığı haberden hakaret eden Çapa, bugün de hedef şaşırmış oldu. Haberi yapana değil de başka bir gazeteciye hakaret etti. Başkan İlhan Cavcav ile arasındaki sorunlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Fuat Çapa, önce oğlu ile ilgili haber yapan gazeteciyi araştırdı ve ardından başka bir gazeteciye hakaret etmeye başladı. Futbolculara verdiği yemekte çok sinirli olduğu gözlenen Çapa'nın gazetecilerin röportaj teklifine de tepki göstererek restaurantın dışına çıktı. 



Çapa'nın çıkarken gazeteciye hakaret etmesi nedeniyle ortam biraz daha gerildi. Gazetecilerin Çapa'yı uyarıp sakin olmasını istemelerine rağmen başkent ekibinin teknik direktörü hatasını kabul etmeden mekanı terketti. Bu yaşanan olaydan sonra gazeteciler Kulüp genel menacerini arayarak Fuat Çapa'nın yaptığı davranış aktarıldı. Fuat Çapa'nın özür dilememesi halinde hakaret davası açılacağı belirtildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin