Gazetecilerden operasyona sert tepki: Gerçeği susturamazsınız

Tanınmış gazeteci ve yazarlar, İpek Medya'ya yapılan operasyona tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden operasyona sert tepki: Gerçeği susturamazsınız

Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Operasyon haberinin ardından Türkiye'nin tanınmış gazeteci ve yazarları, polis baskınına yönelik tepkilerini dile getirdi.



İşte, o tepkiler:



ERHAN BAŞYURT: IŞİD'E SİLAH SEVKIYATINI ORTAYA ÇIKARDIĞIMIZ GÜN BASKIN YAPTILAR



Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın." ifadesini kullandı.



BUGÜN YAZARI NAZLI ILICAK: KENDİ HAKKINDA CİDDİ İDDİALAR VAR, ÜRKÜTMEYE ÇALIŞIYOR



Fuat Avni yazınca, okuduğumda ‘olmaz' dedim. Ama o kadar çok şey olduğu ki bu ülkede. Türkiye'de köşeye sıkışmış bir iktidar daha doğru bir insan var. Er geç hesap verecek. Ailesi ve kendisi hakkında çok ciddi iddialar var, köşeye sıkışmış bir kişi… Ürkütmeye çalışıyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Bunlar ahirete falan da kalmaz. Ahirette de hesabı görülür… Bunu sadece medya baskısı olarak söylemiyorum. Peş peşe şehit veriyoruz. Bunun sebebi de hesap vermeme iç güdüsü. Netice itibariyle herkes zarar görüyor. Anlaşılıyor ki, git gide oy oranları da düşüyor, erken seçim de yetmeyecek. Anlaşılıyor ki, sağlam duran medya gruplarını da susturmak istiyorlar. Ama bunun sonu gelmeyecek. Hiçbir yere varamayacaklar. Zaman'a da baskın verildi. Burada, Bugün'e de,Kanaltürk'e de operasyon yapılıyor.



BASIN KONSEYİ BAŞKANI PINAR TÜRENÇ: TÜRKİYE'DE BASININ ÖZGÜR OLDUĞUNU KİMSEYE ANLATAMAZSINIZ



Ne zamandır bekleniyordu. Son bakanlar kurulundaki oluşumla da daha hızlanacağı söyleniyor. MASAK'ın adres kuruluşlarına girileceği, mali operasyonlarla yıldırma yapılacağı söyleniyordu. Ama bu kadarını ummuyordu. Türkiye'nin itibarını bu kadar sarsılacak şeyler yapacaklarını sanmıyordum. Ama bugün İpek Medya'ya operasyon düzenlenmiş. Seçime gidilen 60 günde, medya kuruluşlarına hiza vermek, bir planlama… Medyanın günlerce söylendiği gibi medyanın teröre destek vermesi… Medya teröre destek vermez, terörü açığa çıkarır. Dün akşam da bir yayın grubunda aynı şeyler konuşuldu. Televizyon yayınlarının RTÜK tarafından izlendiğini düşünmüyorum. Bu tür yayınlar yapanlara ciddi cezalar verilmesi lazım. Bu tablonun demokrasilerde yeri yok. Uluslararası platformda, Türkiye'yi tam demokrasiyle yönetiliyor diye söyleyemezsiniz. Fuat Avni'nin yazdığı mesajlarda birçok kuruma baskın yapılacağı söylendi. Bu asla kabul edilemez. Türkiye'de özgür basın olduğunu kimseye anlatamazsınız. Bunu biz anlamak zorundayız, dilimizde tüy bitti. Medya özgür habercilik yapar. Baskı altında olmadan sergiler. Ama teröre deste veriyor gerekçesiyle medyaya baskı kabul edilebilir bir şey değil.



NİYAZİ ÖKTEM: HUKUK DIŞINA ÇIKMA, BU BOYUTA GELMEMİŞTİ



Fecaat bir durum. Sosyolojik, psikolojik, bunları kale almadan, bir de hukuksuzluk olayı. Türkiye'de bu kadar hukuksuzluğun yaşandığı bir dönem yaşamadım ben. Elde delil yok, bir şey. İddianameler hazırlanamıyor. Hidayet Karaca'nın durumu, emniyet mensupları. Türkiye, böyle bir dönem yaşamadı. Birden bire hukuksuzluğun dibini yaşamamız, 12 Eylül'de bile bunlar yaşanmadı. Hukuk dışına çıkma, bu boyuta gelmemişti. Seçime gidilerken, muhalefeti bastırmak, basını susturmak, yok etmek, ve bir beyin yıkama faaliyeti. Ve AKP'nin iyi oy almasını sağlamak. Hukuk diye bir olay yok ortada. Tam anlamıyla orta doğu durumuna düştük.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin