Gazetecilerden nefes kesen yarış

Doğu Anadolu'da düzenlenen rafting yarışında gazeteciler, kıyasıya rekabet etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden nefes kesen yarış

Erzurum’da gazeteciler, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen rafting turnuvasında yarıştı.



DAGC, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği ile ortaklaşa Aşkale ilçesinde Karasu Çayı’nda rafting etkinliği düzenledi. Erzurum’da doğa sporlarına olan ilgiyi artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen turnuvada gazeteciler ‘Kafa kafaya’, ‘Nehir inişi’ ve ‘Sprint’ kategorilerinde yarıştı. Etkinliğe Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Aşkale Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolur, Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Güzel, Organizasyon Kurulu üyesi Çetin Bayram ve çok sayıda gazeteci katıldı. Turnuvanın sonunda Kardelen TV takımı birinci oldu. Birinci gelen takıma kupa ve tüm katılımcılara madalya verildi.



Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Karasu Çayı’nda yapılan turnuvanın çok güzel geçtiğini ifade ederek, “Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ile ortaklaşa 'Gazeteciler Rafting Şampiyonası' düzenledik. Bu güzel fikir ve organizasyonu Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Federasyon Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mehmet Güzel, Federasyonumuzun Erzurum İl Temsilcisi Talha Bekir Özmen ve organizasyon kurulu üyemiz Çetin Bayram'dan oluşan bir ekip bu güzel organizasyonu planlamış. Bizimle paylaştılar. Bizde Federasyon olarak Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve Erzurum'da doğa sporlarına olan ilgiyi artırmak, farkındalık oluşturmak amacıyla organizasyona destek verme kararı aldık. Şampiyonamız güzel ve eğlenceli müsabakalara sahne oldu" dedi.



Doğan, “Karasu Çayı’yla ilgili derecesi, suyun debisi ve mevsimsel olarak suyun durumu kriterlerinin raporlandırılacağı bir çalışma yapacağız. Bu çayın 2014 yılında ve daha sonrasında planladığımız rafting etkinlikleri için uygunluğunu kontrol edeceğiz. Teknik heyetimizin uygun görüş bildirmesi durumunda Karasu Çayı da çeşitli organizasyonlarımıza ev sahipliği yapmaya hak kazanacak" diye konuştu. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin