Gazetecilerden muhalif basına saldırılara tepki!

Türkiye Gazeteciler Sendikası, basına yönelik gözaltı ve saldırılara isyan etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden muhalif basına saldırılara tepki!

Türkiye Gazeteciler Sendikası gözaltındaki Yürüyüş Dergisi ve Ozan Yayıncılık çalışanları ile saldırıya uğrayan Politika Gazetesi'ne destek verdi.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gözaltındaki Yürüyüş Dergisi ve Ozan Yayıncılık çalışanları ile saldırıya uğrayan Politika Gazetesi çalışanlarıyla dayanışma mesajı yayınladı.



“Muhalif medya kurumlarına yönelik bu saldırılar ilk değil, ne yazık ki son da olmayacak” denen TGS açıklamasında şunlar ifade edildi:



“Türkiye medya tarihine, yakın geçmişte dahi yaşanan deneyimlere bakıldığında, bu baskı ve saldırılarla gazetecileri susturabileceklerini düşünenlerin ne kadar yanıldığı gerçeği gün gibi ortada duruyor. Basın ve ifade özgürlüğünü, halkın haber alma hakkını yok sayan muktedirlerin özgür basını baskılarla, tehditlerle, gözaltılarla, tutuklamalarla susturamayacaklarını artık idrak etmeleri gerekiyor.



“Yürüyüş Dergisi’ne yapılan baskın ve talanı kınıyor, gözaltındaki meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Politika Dergisi’ni silahla basan ve kadın meslektaşımızı taciz eden saldırganların derhal tespit edilerek yakalanmasını, cezalandırılmasını talep ediyoruz. Meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, üyelerimiz başta olmak üzere tüm gazetecileri ve haber alma hakkına sahip çıkan herkesi Yürüyüş Dergisi ve Politika Dergisi ile dayanışmaya çağırıyoruz.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin