Gazetecilerden kayyum tepkisi: Haneye tecavüzdür!

İGC, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden kayyum tepkisi: Haneye tecavüzdür!

Seçimlere 5-6 gün kala Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, sert bir açıklama yaptı. 



Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik en ağır darbelerden birinin indirildiğini ifade eden Dikmen, “Demokrasimiz adına kara bir dönem yaşıyoruz. Kayyum atanması kararı basın ve ifade özgürlüğünün yanında mülkiyet hakkına da tecavüzdür” dedi.



Devletin halkın haber alma özgürlüğünü gasp ettiğini belirten İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi:



“Türk basın tarihi açısından Cumhuriyet döneminin en kara, en utanç verici günlerini yaşıyoruz. Demokrasi, basın özgürlüğü, kişisel hak ve özgürlüklerin ayaklar altında hasır gibi çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz. İpek Koza Medya grubu bünyesindeki şirketlere el konularak kayyum atanması, birilerinin ağzından düşürmediği ‘milli irade’ye tecavüzdür. Bu karar apaçık haneye tecavüzdür. Demokrasiye, basın ve ifade özgürlüğüne, kişilerin mülkiyet haklarına tecavüz edilmiştir.

Öte yandan Cemiyet olarak en önemli kaygılarımızdan biri de meslektaşlarımızın işsiz kalma riskidir. Gazeteciler evlerine ekmek dahi götüremeyecek hale gelmektedirler.

Bünyesinde yüzlerce çalışanı bulunan kuruma, hukuku çiğneyerek bunu yapanlar çok daha ileri giderek kendilerine muhalif olanları evlerinden, barklarından rahatça atabilme cesaretini de göstermişlerdir. Bu gidişat çok tehlikeli ve yarın sıranın kime geleceği belli değildir. Basın meslek örgütleri olarak bizler de her zamankinden daha fazla bütünlük ve dayanışma içinde olmak zorundayız. Aksi takdirde ne hukukun üstünlüğü ne mülkiyet hakkı, ne de haber alma hakkı kalmayacak ülkemizde. Özetle; en temel insan haklarımız tehdit altındadır. Devlet gücünü kullanarak yapılan her türlü hukuksuz girişim halktan geri dönecektir. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın her türlü hakları için verdiğimiz kararlı mücadeleye devam edeceğiz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin