Gazetecilerden kalem bırakma eylemi!

Edirne'de görev yapan basın mensupları, Edirne Emniyet Müdürlüğü önünde buluşarak emniyete girişlerinin engellenmesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden kalem bırakma eylemi!

Gazeteciler, Edirne Emniyet Müdürlüğü önünde buluşarak düzenledikleri protesto kapsamında kalemlerini atarak tepkilerini ortaya koydu.



Edirne Emniyet Müdürlüğü önünde protesto gösterisi yapan gazeteciler adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, 12 Eylül döneminde dahi olmayan uygulamaların yeniden hortladığını öne sürdü.



Trakya Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Orhan Doğan da genelgenin toplumun bilgi edinme hakkını engellemek olduğu kadar, sansürcü bir uygulama olduğunu ileri sürdü. Doğan, "Bu genelge toplumun bilgi edinme hakkını engellemek olduğu kadar sansürcü bir uygulamadır. 12 Eylül döneminde bile gazeteciler böyle bir uygulamaya maruz kalmadı. Türkiye’de böyle bir dönem yaşanmadı. Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde alınan yasağı kınıyor. İçişleri Bakanlığını ve Emniyet Genel Müdürlüğünü Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.



Açıklamalardan sonra Edirneli gazeteciler, kalemlerini yere atarak, eylemi sonlandırdı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin