Gazetecilerden açıklama: 'Biat etmeyeceğiz'

TGS, dün Silvan'da yaşananlar üzerine bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerden açıklama: 'Biat etmeyeceğiz'

TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) dün Silvan'da özel harekat polislerinin belediyeye yaptığı baskında  DİHA muhabiri Serhat Yüce'nin başına silah dayanması ve Özgür Gün TV kameramanı Murat Demir'in de gözaltına alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.



Gazetecilere yönelik artan şiddeti eleştiren TGS açıklamasında şu görüşlere yer verdi



Gazetecilere yönelik artarak devam eden baskı ve tehditler artık son raddeye ulaşmış durumda. DİHA Silvan Muhabiri Serhat Yüce’nin özel harekat timi tarafından boğazı sıkılıp kafasına silah dayanması, her platformda demokrasi nutukları atan egemenlerin; iktidarlarını korumak için uyguladıkları zulmü, gerçekleri gizlemek adına neler yapabileceğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.



DİHA muhabirine yapılan bu saldırıyı ve aynı olayda Özgür Gün TV kameramanı Murat Demir’in gözaltına alınmasını kınıyoruz. Siyasi iktidardan aldığı güç ve cesaretle gazetecinin kafasına silah dayama hakkını kendinde gören özel harekatçının derhal görevden alınmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Gazetecileri her fırsatta hedef gösteren; medya kurumlarına baskı uygulayarak gazetecileri susturmaya çalışan, saldırılara zemin yaratan siyasi erk sahiplerini bu politikadan vazgeçmeye çağırıyoruz. 



O silah hepimizin, bölgede yaşananları tüm açıklığıyla bilmeye hakkı olan Türkiye halklarının başına dayandı. Ancak bu uygulamalara imza atanların unuttuğu bir şey var; gerçeğe kurşun işlemez. Siz bizi darp da etseniz, kafamıza silah da dayasanız, sansür de uygulasanız, gözaltına da alsanız, bizler görevimizi yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Tehditlere, baskılara boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz.



TGS olarak meslektaşlarımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz ve tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin