Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan açıklama!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmanın ardından vakfın genel başkanından açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan açıklama!

Onursal Başkanlık görevini Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, Hizmet Camiası ile ilgili gündeme gelen konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.



Yeşil'in konuşmasından satır başları şu şekilde oldu:



"Geçmişte Büyükelçiler Konferansı'nda konuşmacı olarak davet edilmiş ve yarım saat konuşmuştum. Bu konuşma daha sonra internet sitemizde yayınlanmıştı. Bugün o konuşma bizim aleyhimize kullanılmaya başlandı. 



Gerek Cumhurbaşkanı, Gerek Başbakan ve Meclis Başkanı'nı uslup konusunda daha hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunuyorum.   Gülen'in dediği gibi kim bu noktada bir adım atarsa hizmet on adım atmaya hazırdır. 



Aslında dershanelerin kapatılma düşüncesi ile kamuoyuna yansımış olan AK Parti ve Hizmet arasındaki huzursuzluk takdir edersiniz ki uzun yıllar AK Parti ile belli bir uzlaşı içinde katkıda bulunarak pozisyon belirlemiş Hizmet'in kazanımların farkında.



8-10 yıla yakın vesayetçi dönemin ardından AK Parti demokratik adımlar adına ciddi adımlar attı. İnanç ve fikir özgürlüklerinin altının çizilmesi vesayete karşı mücadele AK Parti'yi desteklememizin en önemli sebepleri arasında yer alıyor.



Kamuyounda bu ilkelerle kazanılmış hamle ve mesafe ve değerlerin özellikle dershanelerle endişeye düşüren, bir sektörü kaybetmek değil demokratik kazanımlarla ilgisi olmayan acaba geriye mi gidiyoruz endişesini taşıyan bir yaklaşımdır.



Dershanelerin kapatılması 2015 yılına kadar tehir edildi. 17 Aralık'ta meydana gelen yolsuzluk operasyonlarının direkt olarak camia ile ilişkilendirilmesi camia ile ilişkilendirilmesi kabul edilemez.



Zaman zaman yolsuzluklar olmuştur. Daha önceki dönemlerde de olmuştur. Yolsuzlukların ortaya çıkışı ile birlikte söylem son derece inciticidir. Zira Hizmet bugüne kadar kendis sivil çerçevesi içinde kalma hassasiyeti ile kaldı. 50 yıllık hizmetin gerek eğitim gerek insani yardım ve yurtiçi ve yurtdışı katmadeğerle birlikte belli çevrelerin ithamları 8 yıl yargılama konusu yapıldı."



Fethullah Gülen'in ortaya çıkan ses kaydı hakkında Vakıf adına, "Uluslararası alanda bu tür dinlemeler devletler tarafından yapılır. Yapanlar da ancak devlet tarafından tespit edilebilir. 



Sayın Gülen ile ilgili Bank Asya meselesi gündeme getirilmekte. Bir bankanın batırılmak istemesine karşılık, Sayın Gülen'e itimad eden kişilerin değişik fikir ve düşüncelerinini sormalarını garip ne yanı olabilir. Kaldı ki pek çok AK Partili isim de kendisi ile görüşmüş, fikirlerini sormuştur. 



Kişilik haklarına yönelik endişelerimiz olmasına rağmen, ülkenin birliği, dirliği ile ilgili bir sorun endişemiz yoktur. Sanki bir örgüt işi varmış gibi yansıtılması, sanki Gülen'in fikrini sormak suçmuş gibi davranılması nerelere savrulduğumuzun göstergesidir" açıklaması yapıldı.



Yeşil ayrıca şu ifadeleri kullandı:



"Bank Asya meselesinin gündeme getirildiğini görüyoruz. Bu karışıklığın ve alabildiğine toz dumanın içerisinde, bir banka kasıtlı olarak batırılmak istenmesine karşılık tabi ki sayın Gülen’e itimat ederek, ama telefon ama ziyaretle açan insanların bu noktada fikirlerini almaktan tabii ne olabilir? Hoca efendiyi AK Parti'den bir çok insanın ziyaret ettiği gibi, kendisinin kendisine ait telefonu yok. Kendine ulaşıp duygu ve düşüncelerini paylaşan insanlar elbet olmuştur. Dinlediğiniz zaman da bu ülkenin birliği dirliği ve Sayın Gülen’in varlığından bu yana çizdiği profille alakalı en ufak endişe edecek bir şey olmamaktadır.



Bunları Gülen’le konuşmak suçmuş, sanki telefon üzerinden yapmak büyük bir örgüt işi gibi lanse etme, anlayış açısından nerelere kadar savrulduğumuzu zannediyorum işaret etmesi bakımından önemlidir."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin