Gazeteciler Vali'den ne istedi?

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, bir süre önce Sakarya’ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Vali'den ne istedi?

Cemiyet Başkanı Sezai Matur, Sakarya basını ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'nin çalışmaları hakkında Coş’a bilgi verdi. Sakarya'nın 15 yıl önce yaşadığı 17 Ağustos deprem felaketine değinen Matur, ilde 4 bin kişinin depremde hayatını kaybettiğini hatırlattı. Matur, Coş'tan görev süresi içinde kentin olası bir depreme hazırlanması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. 



Vali Coş ise, Sakarya basınını yerel basın standartlarının üzerinde bulduğunu belirterek "Yerel basını çok önemsiyorum. Bizim eksikliklerimizi, yanlışlarımızı tespit edip, göstermesi açısından çok önemli. Basın Meslek İlkeleri çerçevesinde yayın yapan yerel basının bulundukları ilin gelişimine önemli katkıları olduğunu biliyorum. Bir anlamda kamu görevi yapan basının bu görevi sırasında ilkelerini aşmaması şart" şeklinde konuştu.



Kentin olası bir depreme hazırlığı konusunda yerel basının gösterdiği hassasiyetin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Hüseyin Avni Coş "Sadece deprem değil, şehrin tüm afetlere hazırlıklı olması gerekir. Bu tür afetlere karşı yapılması gereken her şeyi oturup planlayacağız. Ben şu anda gerekli bilgileri alma aşamasındayım. Afete hazırlık başta olmak üzere tüm sorumluklarımızı eksiksiz yerine getirmeye çalışacağız" dedi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin