Gazeteciler salona girmedi, genel müdür mektupla tepki gösterdi!

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, İsrail Başbakanı'na bir mektup yazarak tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler salona girmedi, genel müdür mektupla tepki gösterdi!

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA muhabirlerinin İsrail'de maruz kaldıkları 'ayrımcılığa' tepkisini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yazdığı mektupla ifade etti. 



Mektubuna "Sayın Başbakan, bu mektubu yıllık basın resepsiyonunda ayrımcı bir engelleme ile karşılaşan Anadolu Ajansı Kudüs temsilcisi Taner Aydın ve foto muhabiri Salih Zeki Fazlıoğlu'nun maruz kaldığı davranış hakkında üzüntümü ifade etmek için yazıyorum" ifadeleriyle başlayan Öztürk, uluslararası gazeteciler onuruna verilen bir davette AA muhabirlerinin İsrail güvenlik güçlerince "haksız ve anlamsız bir ayrımcılıkla" karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. 



Ayrımcılığın sebebini soran muhabirlerin "Türk pasaportu taşıyan kişilerin İsrail için yüksek tehdit algısı taşıyan ülkeler arasında yer alması nedeniyle ekstra güvenlik araştırmasına tabi tutuldukları" yanıtını aldığını anımsatan AA Genel Müdürü Öztürk, mektubunda şu ifadelere yer verdi:



"Yaklaşık 30 dakikalık bir gecikmeyle ve İsrail Başbakanlık Basın Ofisi Müdürü ve ekibinin yardımıyla muhabirlerimiz resepsiyon salonuna girmek için davet edilmişlerdir. Buna rağmen foto muhabirimiz Salih Zeki Fazlıoğlu'ndan X-Ray arama cihazından geçerken 'üst araması için pantolonunu çıkartması' istenmiş ve 'çıplak elle bel altında arama yapılacağı' ifade edilmiştir.  Diğer gazetecilere yönelik bu şekilde ısrarla arama yapılmadığından muhabirlerimiz bu uygulamayı reddetmiş, aksi takdirde resepsiyon salonuna alınmayacakları kendilerine söylenmiştir. Sonuç olarak muhabirlerimiz bu haksız uygulamayı reddedip etkinliği terk etmişlerdir.



Sayın Başbakan, İsrail Başbakanlık Basın Ofisi Müdürü ve ekibinin muhabirlerimize yönelik bu nezaketsiz uygulamayı engellemeye çalışmasını takdir ediyor, uluslararası gazeteciler onuruna İsrail Başbakanlığı tarafından düzenlenen bir etkinlikte İsrail güvenlik güçlerinin ayrımcı ve saldırgan davranışını şiddetle kınıyorum. Bu davranışı etik, tarafsız ve güvenilir ilkelere bağlı olan sadece Anadolu Ajansı muhabirlerine yönelik bir ihlal değil İsrail’deki basın özgürlüğüne genel bir saldırı olarak görüyorum. Sayın Başbakan, bu haksız ve çirkin muameleyi İsrail’in basın özgürlüğü imajı çerçevesinde değerlendireceğinizden eminim."



Kemal Öztürk, dün yaptığı açıklamada da AA muhabirlerinin karşıladığı ayrımcılığa karşı uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirtmişti. AA

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin