Gazeteciler saldırıyı protesto etti: Korkmuyoruz

GÖP Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler saldırıyı protesto etti: Korkmuyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de içinde bulunduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı protesto etmek üzerine Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Valiliği önünde bir basın açıklaması yaptı.



Açıklamaya; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı ve GÖP Dönem Sözcüsü Uğur Güç, TGC  Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, TGC Onur Kurulu Üyesi Şükran Soner, TGC Balotaj Kurulu Üyesi Engin Başçı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, Basın Konseyi'nin başkanı Pınar Türenç, Pen Türkiye Merkezi 2. Başkanı Halil İbrahim Özcan, Çağdaş Gazeteciler Derneği adına Nazım Alpman ile Tuğrul Eryılmazve Mustafa Bakacak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.



AHMET HAKAN’A YÖNELİK SALDIRI HEDEF GÖSTERMENİN SONUCUDUR



TGS Genel Başkanı ve GÖP Dönem Sözcüsü Uğur Güç'ün okuduğu açıklamada şu görüşler yer aldı: 



“Baskılarınızdan, saldırılarınızdan, tehditlerinizden, davalarınızdan korkmuyoruz.  Yolumuzu kesseniz de, bizleri darp etseniz de, yıllarca cezaevlerinde yatmakla tehdit etseniz de biz gazeteciler olarak gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.



SALDIRILAR YURTTAŞLARIN HABER ALMA HAKKINA YAPILMIŞTIR 



Biliniz ki bizlere açtığınız davalar, saldırılar Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşların haber alma hakkına yapılan saldırılardır.



Biz bu mesleğe girerken evrensel gazetecilik ilkelerini uygulamak için her şeyi göze alan gazetecileriz. Dün gece Ahmet Hakan’a yapılan saldırı haftalardır iktidar tarafından yürütülen hedef gösterme operasyonunuz sonucudur.



Ahmet Hakan Coşkun’a saldıran dört kişi değil gazeteciliği biat ettirmeye çalışan iktidar zihniyetidir. Açıktan  hedef gösterilen Ahmet Hakan’a 17 gündür talep etmesine rağmen koruma verilmemesi, bizlere Uğur Mumcu’ya, Hrant Dink’e yapılanları hatırlatmaktadır.



AHMET HAKAN’A NEDEN 17 GÜNDÜR KORUMA VERİLMEDİĞİ AÇIKLANMALIDIR



1 saat önce bir açıklama yapan İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin ‘Sayın Coşkun'a, talebi üzerine, 'Çağrı üzerine koruma' tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiği gün Sayın Coşkun'un koruma çağrısında bulunmadığı anlaşılmıştır’ demiştir. Fakat neden Ahmet Hakan 17 gündür koruma verilmediğini kamuoyuna açıklamalıdır.



https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifBu saldırıyı kınıyor, yakalanan 4 kişinin yanı sıra azmettiricilerin de bir an önce ortaya çıkartılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz.  Bu saldırılardan korkmuyor tüm gazetecileri bir arada olmaya, dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.”



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin