Gazeteciler, Kadınlar Günü'nü kutlamıyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)'den 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, Kadınlar Günü'nü kutlamıyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Misket Dikmen, "Özgecan Aslan'ın acısı henüz çok taze ve çok derinken, neredeyse her yeni güne yeni bir kadına şiddet vakası ile uyanırken Kadınlar Günü'nü kutlamak mümkün değil" dedi.



Dikmen, 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle mesaj yayımladı. Türk kadınına dünyanın birçok ülkesinden çok daha önce seçme ve seçilme hakkı vererek onları onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk'ü ve O’nun Türkiye'sini özlediklerini belirten Dikmen, şunları söyledi:



"Bugün Dünya Kadınlar Günü ve dünyanın birçok ülkesinde de coşkuyla kutlanıyor. Kadınların 3-4 çocuk doğurmaya değil de üretime katılmaya teşvik edildiği, ülke ekonomisi ve iş hayatında en üst düzey yöneticiliklere varan bir yer edinmesi için yollarının açıldığı, onların annelik gibi yüce bir vasfın yanında hayatın her alanında da olabileceğinin kanıtlandığı ülkelerde Kadınlar Günü'nü kutlamak son derece anlamlı ve güzel. Ancak neredeyse her yeni güne kadına şiddet vakası ve kadın cinayetiyle uyandığımız ülkemizde böyle bir günü kutlamak mümkün değil.



ACISI YÜREĞİMİZDE



Ne zamanki kadınlarımız hayatın her alanında aktif rol üstlenir, baş tacı edilir, ne zamanki kadınlarımız Meclis başta olmak üzere erkek egemenliğinin ağırlığının hissedildiği makam ve mevkilerde daha çok yer alır, ne zamanki kadına yönelik şiddet ve cinayet vakaları biter, küçük kızlarımız çocuk yaşta gelin olmaz ve ne zamanki kadınlara Mustafa Kemal Atatürk'ün gözüyle bakan, onlara hak ettiği değeri veren bir lider gelir işte o zaman Türk kadınları da bugünü büyük bir coşkuyla kutlar. Tüm Türkiye’yi yasa boğan yavrumuz Özgecan Aslan’ın ve bu zamana kadar yitirdiğimiz binlerce kadınımızın acısı yüreğimizdeyken bugünü kutlamıyor, kadınlar için bir mücadele günü olarak görüyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin