Gazeteciler İmralı'ya bir adım daha yaklaşıyor!

İmralı'ya gazeteci ve âkil insan heyetinin gitmesi amacıyla yapılan çalışma olgunlaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler İmralı'ya bir adım daha yaklaşıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, Mesud Barzani ve Şivan Perwer ile Diyarbakır’a yaptığı çıkarmanın çözüm sürecine ilk olumlu etkileri ortaya çıkmaya başladı. Öcalan’ın gazeteci ve âkil insan grubuyla, avukatlarla görüşmesi, ‘çözüm sürecine faydalı olması’ kaydıyla mümkün olacak. Öcalan’ın halihazırda PKK ’nın yönetiminde bulunan bir isim ile görüştürülmesi ise şimdilik çok uzak ihtimal. İmralı’ya kadın mahkûm gönderileceği iddiası da kesin bir dille yalanlanırken, MİT heyeti Öcalan’la görüşmelerini sürdürüyor. Adalet Bakanlığı, Öcalan ve İmralı’daki diğer 5 hükümlünün akraba ziyaretlerini de kademeli olarak arttırıyor. Radikal’den Rifat Başaran dün “Çözüm sürecinde 4 yeni adım” başlıklı haberinde, hasta mahkûmların serbest bırakılmasının yanı sıra, İmralı’ya milletvekilleri ve aile dışında bir heyetin gidebileceği, Öcalan’ın avukat görüşmesi yapabileceği ve bir PKK yöneticisinin de Öcalan’la buluşturulabileceği iddialarını yazmıştı. Bu iddialardan hangisinin doğru olduğunu araştırınca ilginç bilgiler ortaya çıktı. 



‘Sivil heyet’ çok yakın



Başbakan Tayyip Erdoğan, İmralı’ya gazeteci ya da âkil insan heyeti gönderilmesi konusunda “Şu anda doğrusu gündemimizde böyle bir şey yok ama ilerde olur mu olmaz mı, dedim ya şartlar belirler, gün ola harman ola... Zaman bunları gösterir” ifadesini kullanmıştı. 



Ankara’da bu konunun ne düzeyde konuşulduğunu biraz araştırınca hayli ilerleme sağlandığını öğrendim. Konu, bizzat Öcalan’la süreci yürüten MİT’in de değerlendirmesiyle birlikte, Milli Güvenlik Kurulu seviyesinde ele alınmış ve sıcak bakılmış. Yetkililer, bu günlerde kimin gidebileceği üzerinde çalışma yapıyor. Öcalan, geçmişte, “Benimle görüşmek isteyen aydınlar konusunda bir önerim olacak. Cengiz Çandar’la, Hasan Cemal’le, Ertuğrul Özkök’le görüşebilirim. Devlet buna karar verirse bunun önü açılır” demişti. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin