Gazeteciler iktidara seslendi: Elinizi, dilinizi bedenimizden çekin!

Türkiye Gazeteciler Sendikası, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler iktidara seslendi: Elinizi, dilinizi bedenimizden çekin!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), yaptığı basın açıklamasında iktidarın kadın çalışanlara yönelik tutumunu eleştirdi. 



Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik'in sunucu Gözde Kansu için kullandığı ifadelere dikkat çeken TGS'nin açıklaması şu şekilde: 



"Elinizi, dilinizi bedenimizden çekin!



Hükümetin, kadın bedenine yönelik müdahale ve saldırılarından kadın medya çalışanları da nasibini alıyor. Cinsel taciz, artık polisin, alanda çalışan kadın muhabirlere yönelik rutin uygulaması haline geldi.



Ancak iktidar bununla da yetinmiyor, ne giyeceğimize, nasıl davranacağımıza da karışıyor. Hatta giydiğimizi beğenmezse, talimat verip, işten attırıyor.

Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik'in "Sunucu öyle bir kıyafet gitmiş ki olmaz bu. Çok aşırı" sözünden sadece saatler sonra, Gözde Kansu'nun ATV'deki işine son verildi.

Diyarbakır'da ise kadın meslektaşımız AKP iktidarının sürekli yetkilerini artırdığı polisin cinsel tacizine maruz bırakıldı. Dicle Haber Ajansı muhabiri Piroze Orhan, bir sivil polis tarafından tehdit edildi ve sözlü tacize uğradı. Polis, kadın gazeteciye "Ben senin hangi kurumda çalıştığını biliyorum. Sen şimdilik git. Bir daha ki sefer ne yapacağımı biliyorum" tehdidinde bulundu.



İktidar her hedef gösterdiğinde, biz medya çalışanları ya işten atıldık, ya cezaevine konulduk, ya polisin şiddetine maruz kaldık.

İktidara bir kez daha sesleniyoruz: Gazetecilere şiddet uygulamaktan vazgeçin! Kadın medya çalışanlarının bedeninden ellerinizi, dillerinizi çekin!

Kadınlar, sokakta, ekranda, yaşamın her alanında var olmaya devam edecek. Alışın buradayız.



TGS İstanbul Şubesi"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin