Gazeteciler için Basın Evi kuruldu

Suriye’nin Kobane şehrindeki IŞİD saldırıları nedeniyle Türkiye’ye sığınan 5 bin Suriyelinin barındığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Çadırkenti’nde (YİBO) kamp kuran basın mensupları için Basın Evi kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler için Basın Evi kuruldu

IŞİD’in Kobane saldırılarını artırması nedeniyle Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yoğun göç trafiği yaşanıyor. Binlerce Suriyeli zor şartlar altında Suruç üzerinden Türkiye’nin çeşitli illerine sığınırken, IŞİD’e karşı savaşmak isteyenler de Suriye tarafına geçiyor. Suruç şehir merkezi ve kamplarda binlerce Suriyeli yaşam mücadelesi verirken, bölge; ulusal ve uluslararası basın mensuplarının da ilgi odağı oldu. Zor şartlar altında çalışan basın mensupları, malzemeleriyle birlikte sınırda ve kamplarda saatlerce nöbet tutuyor.



Basın mensuplarının görevini sağlıklı bir şekilde icra etmesi amacıyla Vali İzzettin Küçük'ün talimatıyla, YİBO Çadırkenti’nde, içerisinde yatak, internet bağlantısı, bilgisayar, tuvalet ve duşun da bulunduğu tam teçhizatlı basın evi kurdu. Basın evi, 24 saat boyunca basın mensuplarına hizmet veriyor. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin