Gazeteciler gününde neye uğradıklarını şaşırdılar!

Manisalı gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ücretsiz yararlandıkları toplu taşıma kartlarının iptal edilmesiyle büyük şok yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler gününde neye uğradıklarını şaşırdılar!

Kendileri için böylesine önemli olan bir günde elde edilen hakları ellerinden alınan gazeteciler duruma tepki gösterdi.



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tek tip toplu ulaşımın olduğu Manisa’da görev yapan gazeteciler, sabah saatlerinde dolmuşlara bindiklerinde kendilerine 2 yıl önce verilen ve her sene vizesi yapılan kartların kapatıldığını gördü.



Duruma tepki gösteren gazeteciler, Kent Kart Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan Yusuf Enli’den konu hakkında açıklama istedi. Enli yaptığı açıklamada, Manisa’da toplu taşımadan faydalanan 120 tane basın kartı olduğunu belirterek, “Bu kartlar tespitlerimize göre gazeteciler dışında da kullanılıyordu. Biz de bunun için gazetecilerin listesinin yenilenmesi için Manisa Gazeteciler Cemiyetine bir ay önce yazı gönderdik. Ancak bize yeni listeyle ilgili herhangi bir geri dönüş olmadı bizde basın kartlarının tamamını kullanıma kapattık. Yeni liste gelene kadar da kartlar kapalı kalacak” dedi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin