Gazeteciler de katıldı! Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda kadına şiddet konuşuldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler de katıldı! Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda kadına şiddet konuşuldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda siyasetçi, gazeteci, kadına yönelik faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı kadın akademisyenlerle bir araya geldi. 



"Kadına yönelik şiddet" konusunun ele alındığı yemek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşti ve yaklaşık 4 saat sürdü. 



Toplantıda, kadına yönelik çalışmalarda bulunan sivil toplum kuruluşları, üniversitelerden kadın akademisyenlerin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı İlknur İnceöz ile TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Komisyonu Başkanı Alev Dedegil de hazır bulundu.



Kadına yönelik şiddetin konu edildiği yemeğe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KADEM Başkanı Sare Aydın, İstanbul Kadın Platformu Başkanı Şengül Yiğit, Başkent Kadın Platformu Derneği Başkan Vekili Berrin Sönmez, Anka Kadın Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Suna Başak, Gazeteci Balçiçek İlter, Avukat Fatma Benli, Gazeteci Göksel Göksu, Siyaset ve Ekonomi ve Toplum Araştırma Vakfı (SETA) Toplum ve Kültür masası direktörü Medaim Yanık, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof. Feride Acar, Hacettepe Üniversitesi, Nüfus Etütleri Enstitüsü’nden Prof. İlknur Kaptanoğlu,  Şehir Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Ceren Acartürk, Ankara Aile Mahkemesi Hakimi Zeynep Öksüzoğlu,  Diyanet İşleri Başkanlığından Sedide Akbulut, Hazar Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu ve Uçan Süpürge Derneği Başkanı Halime Güner katıldı.



Yemekte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da yer aldı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin