Gazeteciler Davutoğlu'nun veda konuşmasını nasıl buldu? İşte ilk yorumlar...

Ahmet Davutoğlu'nun veda konuşmasını gazeteci isimler Twitter'dan yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Davutoğlu'nun veda konuşmasını nasıl buldu? İşte ilk yorumlar...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la dün akşam 1 saat 40 dakika süren görüşmesinin ardından 22 Mayıs'ta gidilecek olağanüstü kongreyle AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerini bırakacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu dönemde yaşadıklarımız tarihin ve milletin huzurunda gerçekleşti" dedi. "Benim bu dönemde en büyük çabam AK Parti'nin birliğini muhafaza etmekti" diyen Davutoğlu, "Kurucu karizmatik liderden sonra AKP'de tek istifa, tek kayıp yaşanmadı; dönemimde DYP ve ANAP'ta olan AKP'de olmadı. Bu önemli bir meydan okumaydı" vurgusu yaptı. Davutoğlu, "Özellikle de dün akşamdan itibaren, aldığımız karar çerçevesinde ekonomimizdeki verilerle oynayacak spekülasyonlara gidilmemesi uyarısında bulunuyorum" dedi. "Yüzde 49,5 oy alan bir başbakan olarak kongrede aday olmama kararını neden aldığım haklı bir sorudur" diyen Davutoğlu, "Mutabakatın olmadığı yerde aday olmayı düşünmem" ifadesini kullandı. "MKYK sürecinde yaşananları dost olma özelliğiyle bağdaştıramadım" diyen Davutoğlu, "Gücün yozlaşmasına karşı en fazla yatırım yapmamız gereken AK Parti Gençlik Kolları’dır" mesajını verdi.



GÖREVİ BIRAKMAM ZARURETTİR



"7 Haziran-1 Kasım arası 13 yıllık iktidar sonrasında partimizin çoğunluğu alamaması sonucu puslu havayı seven bütün çakallar ortaya çıkmıştı" diyen Davutoğlu, "Başımızı dik tuttuk. Yine bu dönemde verdiğim bir sözde biz bu ülkeyi 1 saniye dahi hükümetsiz bırakmam demiştim. Kaos bekleyenler, hükümetsizlik, iradesizlik bekleyenler çelik gibi bir iradeyi karşılarında buldular" diye konuştu. "Son nefesime kadar cumhurbaşkanımızla vefa ilişkisini sürdüreceğim" diyen Davutoğlu, "Kimse benden cumhurbaşkanımız aleyhine tek söz duymadı, duymayacak. Cumhurbaşkanımızın onuru hem cumhurbaşkanı olarak hem dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur" mesajını verdi. Davutoğlu, AKP seçmenine seslenerek, "Hukukumuzun 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, ortaya çıkan durumun yarattığı zarurettir" dedi.



50 dakikalık gecikmeyle 12.20'de başlayan toplantı 35 dakika sürdü. Davutoğlu'nun basın toplantısında soru almayacağı belirtildi.



Kongre 22 Mayıs'ta



27 Ağustos 2014'te, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevini Tayyip Erdoğan'a devretmesinden bir gün önce, yapılan AKP 1. Olağanüstü Kongresi'nde AKP Genel Başkanı seçilen ve Erdoğan tarafından Başbakan olarak atanan Ahmet Davutoğlu aday olmayacak. AKP'nin 2. Olağanüstü Kongresi 22 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. 



Gazeteciler Davutoğlu'nun veda konuşmasını nasıl buldu? İşte ilk yorumlar:



Cem Küçük: "Post-Davutoğlu döneminde artık yeni bir medya olacak. Erdoğan Aktaş ve Fatih Saraç da Post-Davutoğlu dönemini iyi kavramak zorundalar."



Abdülkadir Selvi: "Davutoğlu bir bedel ödemek zorunda kaldığını hissettirmek istedi."



Elif Çakır: "AK Parti'nin AK Partilere "neden Davutoglu'nu gönderdiklerini açıklamaları gerekiyor. Başbakan ders niteliğinde bir konusma yaptı."



Fehim Taştekin: "Yani özetle tokat atan el mukaddestir, öpülür! Halet-i ruhiyesidir siyasetin."



Bülent Mumay: "20 aylık başbakanlık, 3 saniyelik alkış. vay be."



Sinan Erdil: "Davutoğlu'na bu vakitten sonra düşen, Kilis Üniversitesi'nde dış politika dersleri vermek."



Barış Yarkadaş: "Davutoğlu'nun sözlerinin özeti: Satıldım ey halkım, unutma beni..."



Kemal Göktaş: "Davutoğlu dönemi tarihe karanlık bir dönem olarak geçecek ama gidişiyle başkanlık yolunda bir engel daha kalkti. Daha kötü günler göreceğiz."



Can Dündar: "Bir başbakanın istifa konuşması değil, bir okul birincisinin mezuniyet konuşması gibi.. Başarılar muhasebesi... Niye gidiyor o halde?"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin