Gazeteciler buluştu, yumruklar konuştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gazeteciler Derneği olağan kongresinde olaylar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler buluştu, yumruklar konuştu

Üyelikten atılan ancak kendilerine tebliğ edilmediğini iddia eden gazetecilerin 'Neden atıldık' sorusunun cevapsız kalması tansiyonu arttırdı. 2 gazetecinin yumruklaşması araya girenler tarafından büyümeden önlendi.



Ereğli Gazeteciler Derneği Kongresi'nde gergin anlar yaşandı. 79 üyesi ile birlikte olağan genel kurula giden dernekten atılan bazı gazeteciler, neden atıldıkları konusunda Divan Başkanı Derya Akbıyık' a soru yöneltti. Sorunun cevapsız kalması üzerine gerilen gazetecileri meslektaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Mevcut Başkan Necati Günay'ın 'Aidatları ödemediniz' cevabı ile daha sinirlenen gazeteciler Günay ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine kongreye gelen polisler tarafların sakinleştirmeye çalıştı.



Divan başkanlığına atılan gazetecilerin yeniden üye sayılmasın için verilen önergenin oylanması sırasında usulsüzlük yaşandığını ve bir kişinin aynı anda hem 'Evet' hem de 'Hayır' oyu kullandığını iddia eden Yıldırım Yılmaz ve oyları sayan Bilgin Avcı arasında bir anda tartışma başladı. Birbirlerine yumruk atan ikilinin arasında giren polis, tarafları ayırırken, derneğe üye olmayan ve haklarını aradıklarını iddia eden gazeteciler polis tarafından kongre salonundan dışarıya çıkarıldı. 



Şafak Erel ve Necati Günay'ın aday olduğu kongre, gazetecilerin çıkarılmasının ardından devam ederken, dernekten atılan gazeteciler, gazeteci olmayanların derneğe üye yapıldığını ancak kendilerinin ise atıldığını söyledi.



Yapılan seçimlerde 79 üyeden 71'nin katıldığı kongrede 2 oy geçersiz sayılırken, 38 oy alan mevcut Başkan Necati Günay yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Şafak Erel ise 31 oy aldı. (Cihan)


Etiketler ereğli
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin