Gazeteciler Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu!

Arınç'ın Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerine yönelik sözleri mahkemeye taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV'de katıldığı bir programda Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerini hedef gösteren açıklamalarda bulunmuştu.



Arınç'ın açıklamalarının ardından çok sayıda gazeteci, dün sosyal medya üzerinden yaptıkları duyuruyla bugün Çağlayan Adliyesi'nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.



Bugün saat 10:00'da Çağlayan Adliyesi'ne gelen gazeteciler Arınç'ın o sözlerini mahkemeye taşıdı.



Gazeteciler Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu!



ARINÇ NE SÖYLEMİŞTİ?



24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü'nde gazeteleri hedef gösteren cümleler kuran Arınç, "Diğerlerini saymayayım birçok gazete. Bunlar suç makinesi. Terör örgütünü övüyorlar. Benim daha sözlerim bitmedi. Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel’in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete. Bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar” ifadelerini kullanmıştı.



 



Fotoğraflar: @ErcmentAkdeniz, @fpolat69


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin