Gazeteciler bir araya geldi, baskılara tepki gösterdi

Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Ankara'da da bir yürüyüş düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler bir araya geldi, baskılara tepki gösterdi

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle G-9 Gazeteciler Platformu üyesi gazeteciler, Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yaptı. “Özgür basın özgür toplum” ve “AKP elini kalemimden çek” pankartları açan ve sloganlar atan gazetecilere vatandaşlar da destek verdi.



Eyleme katılan CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay, özgür basının toplumu geliştirmesine vurgu yaparak, “Türkiye’de çok sayıda gazete ve televizyon varmış gibi görünüyor. Ancak bu kadar çok medyanın olması özgür basın olduğu anlamına gelmiyor. Türkiye’de hükümet çok sayıda, ancak tek sesli medya istiyor. Buna direnmeliyiz. Diktatörlük bir kişinin milyonlarca kişiye hükmetmesi değildir. Milyonlarca kişinin bir kişiye uyumudur” dedi.



Gazeteciler adına yapılan açıklamada ise Türkiye’de şu an 40 gazetecinin sadece yazdıkları haberlerden cezaevinde bulunduğuna dikkat çekilerek, “Hükümet tarafından baskı uygulanan, alanlarda polisin coplayıp, plastik mermi attığı gazetecilerin olduğu bir ülkede basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir” denildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin