Gazeteciler baskı ortamındaki gazeteciliği tartışacak!

Gazeteciler, savaş ve savaşın yarattığı baskı, sansür, tehdit ortamında gazetecilik yapmanın zorluklarını masaya yatırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler baskı ortamındaki gazeteciliği tartışacak!

Gazeteci örgütleri ve bazı gazetecilerin çağrısıyla biraraya gelecek.



18 Ağustos Salı günü saat 19.00’da Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek gazeteciler forumunda savaş ve savaşın yarattığı baskı, sansür, tehdit ortamında gazeteciliği yapma zorluklarının nasıl aşılacağı tartışılacak.



Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazeteci Celal Başlangıç, Sendika.org editörü Ali Ergün Demirhan, Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Arzu Demir, Dicle Haber Ajansı (DİHA) editörü Çağdaş Kaplan, Özgür Gündem editörü Sedat Yılmaz, TGS Genel Başkanı Uğur Güç ve DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren’in imzasıyla yayınlanan çağrı metninde şu ifadeler yer alıyor:



“Türkiye müstafi AKP hükümeti tarafından içeride ve dışarıda savaşa sürükleniyor.  Bir ayağını askeri operasyonların, bir ayağını sokağa dönük polis terörü ve demokratik kurumlara yönelik baskıların oluşturduğu bu savaş konsepti basına yönelik baskıyla beraber oluşmakta.



“Basında sansürün kaldırılmasının” 107. yıldönümü olan 24 Temmuz 2015 günü, Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerini ‘suç makinesi’ ifadeleriyle hedef gösterildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin