Gazeteciler Başar Kadumi için sokağa çıktı!

Suriye Konsolosluğu önünde bir araya gelen gazeteciler, meslektaşları Başar Kadumi için eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Başar Kadumi için sokağa çıktı!

Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, "488 gün oldu. Kocamın hayatta olup olmadığına dair en ufak bir bilgimiz yok. Suriye devletinden kocam hakkında bir bilgi vermesini istiyorum" dedi.



Suriye konsolosluğunda yapılan eyleme Başar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve bir grup gazeteci katıldı. Toplandıktan sonra kısa bir mesafe yürüyüş yapan gazeteciler, daha sonra Suriye Konsolosluğu binası önünde basın açıklaması ve ardından bir süre oturma eylemi yaptı. Burada grup bir açıklama yapan Başar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, “488 gün oldu. Kocamın hayatta olup olmadığına dair en ufak bir bilgimiz yok. Suriye devletinden kocam hakkında bir bilgi vermesini istiyorum. Kocam Filistin vatandaşı, herkes biliyor. Ben ve çocuklarım Türk vatandaşıyız. Hükümetten artık harekete geçip kocam hakkında bir bilgi getirmelerini istiyorum. Suriye’nin gazeteciler için her geçin gün daha tehlikeli bir bölge haline geldiğini biliyoruz. Birkaç gün önce basından öğrendiğim kadarıyla Bünyamin Aygün de orada kayıp. Onun hakkında da bir bilgi yok. Onun da bulunmasını istiyorum” dedi.



Grup yapılan eylemin ardından olaysız şekilde dağılırken çevik kuvvet ekipleri konsolosluk binası önünde güvenlik önlemi aldı. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin