Gazeteciler, Atatürk'ün sözüyle haykırdı!

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Dağlıca'dan gelen acı haberler ve Hürriyet'e düzenlenen baskınla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, Atatürk'ün sözüyle haykırdı!

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), Dağlıca'dan gelen acı haberler ve Hürriyet'e yapılan baskınla ilgili bir açıklama yaptı.



Şehitler için bağsağlığı mesajı veren TFMD, "terör saldırılarını kaygı ile izliyoruz" ifadelerini kullandı.



Hürriyet'e yapılan saldırıyı da basın özgürlüğü açısından 'korkunç' olarak niteleyen Atatürk'ün "“Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz" sözlerini hatırlattı.



TFMD'den Hürriyet'e yapılan baskınla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:



"Hürriyet Gazetesi’nin İstanbul’da merkez binasına yapılan saldırıyı Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak kınıyoruz. Yaklaşık 200 kişi ile gazete basan, halkın haber alma özgürlüğüne kasteden kendini bilmezlerin bir an evvel yakalanarak adalete hesap vermesini bekliyoruz. Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırı, basın özgürlüğü açısından açık bir tehditdir, korkunçtur. 



Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz, “Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz."



TFMD'nin bağsağlığı mesajında şu ifadelere yer verildi:



"Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak son aylarda yaşanan terör saldırılarını kaygı ile izliyoruz. Bölücü terör örgütünün saldırılarıyla neredeyse her gün gelen yeni şehit haberlerini derin bir üzüntü ile karşılıyoruz. Biz foto muhabirlerinin en büyük acısı al bayrağımızı tabutların üzerinde fotoğraflamak.



Son olarak Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı tüm ülkemizi olduğu gibi camiamızı da yasa boğdu. Milletimizin kardeşliğine, birliğine, beraber yaşama arzusuna kasteden terör saldırılarını en ağır şekilde lanetliyoruz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, çatışmalarda yaralanan mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin