Gazeteciler Ankara'da saldırıya uğradı!

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) 5’inci Genel Kurulu’nu takip eden Rûdaw ekibine saldırı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Ankara'da saldırıya uğradı!

Bugün Ankara’da başlayan ve iki gün sürecek olan Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) 5’inci Genel Kurulu’nu takip eden Rûdaw ekibi, saldırıya uğradı. Rûdaw çalışanlarının cep telefonlarına ve bilgisayarlarına el konuldu.



Saldırıda, kameraman Esat Aydın ve montajcı Faruk Albayrak yaralandı ve hakaretlere maruz kaldı. Faruk Albayrak, olayı şöyle anlattı:



“Kongreyi takip etmek üzere Kocatepe Kültür Merkezi’ne gitmiştik. Çekimlerden sonra, oturup montaj yapıyordum. O sırada 2’si kadın, 5 kişi bana ve kameraman arkadaşıma yönelip hangi kanaldan olduğumuzu sordu. Biz de ‘Rûdaw’ dedik. Ardından küfür ve hakaretlere başladılar. ‘Rûdaw MİT’in kanalı, sizler hainsiniz, işbirlikçisiniz' deyip saldırıya geçtiler.



Kameramızı kırdılar, bilgisayarımızı duvara vurup parçaladılar. Ellerinden kurtulmak için kaçtık ancak malzemelerimiz ellerinde kaldı.”



Kameraman Esat Aydın da, “Görüntüleri geçmek için uygun bir yer bulmuştuk. Bir süre sonra oradan sesler gelince oraya gittim ve 7 kişinin Faruk’u dövdüğünü gördüm. Bir taraftan da bilgisayarımızı ve kameramızı kırıyorlardı. Kamerayı kırık bir şekilde kurtarabildim” dedi.



Olay sırasında saldırganlar Rûdaw çalışanlarının cep telefonlarına ve bilgisayarlarına da el koydu.



Olayın ardından Rûdaw Medya Grubu Ankara Temsilcisi Kemal Avcı, Halkların Demokratik Partisi Medyadan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Saruhan Oluç ile görüştü. Oluç, Avcı’ya olayı tasvip etmediklerini, saldırganları yakalayacaklarını, el konulan cep telefonlarını bulup iade edeceklerini söyledi. Ancak daha sonra cep telefonları iade edilmediği gibi saldırganlar da bulunamadı.



Saldırıya uğrayan ve eşyalarına el konulan Rûdaw çalışanları karakola giderek şikayetçi oldu. (Rudaw)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin