Gazeteci-Yazar Müyesser Yıldız'dan ilginç iddialar!

Gazeteci-Yazar Müyesser Yıldız, cezaevlerindeki hasta tutuklularla ilgili ilginç iddialarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci-Yazar Müyesser Yıldız'dan ilginç iddialar!

Gazeteci-Yazar Müyesser Yıldız, daha önce Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ için tahliye isteyen Savcı Zafer Koç'un, cezaevinde ölümcül uyku hastalığına yakalanan Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk hakkında itiraz mahkemesinde tahliye talebinde bulunduğunu, ancak 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir önceki mahkemenin kararını uygun bularak tahliye talebini reddettiğini bildirdi.  



Gazeteci-Yazar Müyesser Yıldız, daha önce Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ için tahliye isteyen Savcı Zafer Koç'un, cezaevinde ölümcül uyku hastalığına yakalanan Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk hakkında itiraz mahkemesinde tahliye talebinde bulunduğunu, ancak 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir önceki mahkemenin kararını uygun bularak tahliye talebini reddettiğini bildirdi. Yıldız cezaevlerinde çok sayıda asker ve sivilin ağır hastalıklarla mücadele ettiğini, bunlar arasında en dikkat çekenlerin kanser, parkinson, kalp rahatsızlığı, beyin tümörü, MS ve uyku hastalığı olduğunu belirtirken Cumhurbaşkanı Gül'ün elinde bir liste bulunduğundan sözedildiğini bildirdi. 



"CUMHURBAŞKANI'NA LİSTE, OLABİLİR"



İktidarın, tutuklu ve hükümlülerin rahatsızlıklarıyla ilgili raporları veren Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nda değişiklik planladığı iddialarını hatırlatan Müyesser Yıldız, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumunun, AYM ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gündeminde bulunduğunu kaydetti. CHP'nin Fatih Hilmioğlu için Köşk'e çıkmayı düşündüğünü, Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 3 yıldır cezaevinde olan emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un Cumhurbaşkanı Gül'e bir dilekçe göndererek, cezaevinde kanser olduğunu, bir böbreğinin alındığını anlatıp, yardım talep ettiğini hatırlatan Yıldız, "Liste kaç kişilik, sadece kamuoyu gündeminde olan isimler mi var, yoksa tümü mü tespit edemedim, ama Cumhurbaşkanı Gül'e resmi makamlardan, gayrı resmi yoldan gönderilen bir listenin varlığından söz ediliyor" dedi.



O SAVCI CEZAEVİNDE UYKU HASTALIĞINA YAKALANAN GAZİ İÇİN TAHLİYE İSTEDİ



Bu arada cezaevinde ölümcül uyku apnesi hastalığına yakalan emekli Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk'le ilgili de sürpriz bir gelişme olduğunu kaydeden Yıldız, "Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin raporuna rağmen, Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "Dava artık bizden çıktı' diyerek, Öztürk'ün tahliye talebini reddetmişti. Mahkemenin bu kararına ilişkin 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine Savcı Zafer Koç'un Serdar Öztürk için tahliye istediği ortaya çıktı" dedi.



Müyesser Yıldız, Savcı Koç'un mütaalasındaki ilginç ifadeleri şöyle yansıttı: 



"Sanık hakkında Silivri Devlet Hastanesince düzenlenmiş 11.11.2011 ve Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesince düzenlenmiş 12.09.2013 tarihli sağlık raporları ile;



İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına ilişkin Sözleşmenin Yaşam Hakkı başlıklı 2. maddesi ve buna ilişkin Anayasamızın 17. maddesinde yer verilen düzenlemeler birlikte değerlendirildiğinde; 

İç hukukumuz ve evrensel hukukun koruduğu en önemli değer olarak kişilerin Yaşam Hakkının olduğunun tartışmasız olduğu;



Bu hakka ilişkin ihlâlin telafisinin olamayacağı, sanık hakkında Adli Kontrol hükümlerinin uygulanmasına da yasal bir engel bulunmadığı nazara alınarak; Vaki itirazın kabulüne dair karar verilmesi, kamu adına talep ve mütaala olunur."



SAVCI KOÇ BAŞBUĞ'UN DA TAHLİYESİNİ İSTEMİŞTİ



Savcı Zafer Koç, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un da tahliyesini talep eden isimdi. Ancak 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başbuğ'da olduğu gibi, Öztürk'le ilgili talebi de reddetti. Mahkeme, Savcı Koç'un "yaşam hakkına" dair tespit ve uyarılarına hiç değinmeden, "13. Ağır Ceza Mahkemesi kararının usül ve yasaya uygun olduğunu, herhangi bir isabetsizlik görülmediğini" bildirdi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin