Gazeteci Yazar Murat Bardakçı'dan Sultan Abdülhamid ile ilgili tartışılacak sözler... tv100'e konuk olan Bardakçı: Olmayan bir Abdülhamid yaratıldı

Gazeteci Yazar Murat Bardakçı, tv100'ün sevilen programı Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da çok tartışılacak açıklamalara imza attı. Bardakçı, TV ekranlarında yayınlanan Osmanlı dizilerini eleştirerek Sultan Abdülhamid ile ilgili yansıtılanların gerçekçi olmadığını söyleyerek "Olmayan bir Abdülhamid yaratıldı" diye konuştu. Gazetecilerle ilgili konuşan Bardakçı "Bazen sırf gülmek için izliyorum" dedi. Bardakçı'nın "Şark dünyası tek adam sever" sözleri de gündeme oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Yazar Murat Bardakçı'dan Sultan Abdülhamid ile ilgili tartışılacak sözler... tv100'e konuk olan Bardakçı: Olmayan bir Abdülhamid yaratıldı

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Az Önce Konuştum'da Candaş Tolga Işık'ın bugünkü konuğu Gazeteci Yazar Murat Bardakçı çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Türkiye'deki demokrasi tartışmaları ile ilgili konuşan Bardakçı, "Demokrasinin olmaması bizim eksiğimiz değil genetik yapımız" dedi.

Bardakçı konuşmasına şöyle devam etti: "Demokrasi kıta Avrupa’sı için bambaşkadır. Şark dünyası tek adam sever. Türkiye’nin en güçlü olduğu dönemler tek adam dönemleridir."

Işık'ın "Bugün Türkiye tek adam dönemi mi yaşıyor?" sırusuna ise Bardakçı'nın cevabı şöle oldu: "Geçmişle mukayese ettiğin vakit tam değil. Tek adam döneminde muhalif şeyleri söyleyemezsin. Bu eksiğimiz veya övünülecek bir şey değil, bu bizim yapımız."

OLMAYAN BİR ABDÜLHAMİD YARATILDI

Son yıllarda TV ekranlarında yayınlanan tarih dizileri ve Osmanlı padişahlarının ekrana getirilme biçimlerini de eleştiren Bardakçı, "30 sene Sultan sarayından çıkmamıştır, dizide elde tabanca baskına gidiyor. Olmayan bir Abdülhamid yaratıldı, öyle bir Abdülhamid yok. Şarkta geçmiş yüceltilir ve o dönem yüceltilmeye başlandı" diye konuştu.

BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ!

Tarihi belgelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Murat Bardakçı, “Belgeyi yorumlarsın ama belge şarttır. Türkiye’de şimdi çok kötü bir moda başladı. Türkiye’de çok kötü bir akım bu… Koskoca kazık kadar profesörler dergi koleksiyonlardan, gazete koleksiyonlarından tarih yazıyorlar, böyle şey olmaz” dedi.

“Eski Türkçe’nin okunması şarttır” diyen Bardakçı, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet tarihi yazacaksın mesela bir olayı dergilerden ve gazetelerden alarak yazıyorlar. Olayları bu şekilde anlatıyorlar. Bu neye benziyor biliyor musun? Bundan 50 sene sonra şu andaki Türkiye’nin vaziyetini yazmak için muhalif gazeteye bakmak gibi. 180 derece farklıdır.

“ESKİ TÜRKÇE BİLMEYEN OSMANLI VE TÜRKİYE TARİHÇİSİ OLMAZ”

Tarih yazacak olan gazeteci hele Türkiye’deyse arşive girip çalışması; dolayısıyla gazete okumayıp; eski Türkçeyi okuması şarttır. Zaten eski Türkçe bilmeyen Osmanlı ve Türkiye tarihçisi olmaz.

“CUMHURİYET’İN KURULUŞ BELGESİNİ YAYINLADIM”

Cumhuriyet 1923’te ilan edildi. Özellikle Cumhuriyet tarihi ve Osmanlı’nın son dönemindeki çok önemli evrakı ben yayınladım. Bu söylediğim için özür diliyorum. Mîsâk-ı Millî kayıptı. Mîsâk-ı Millî’yi ben yayınladım. Ben Cumhuriyet’in kuruluş belgesini yayınladım”

Programı buradan takip edebilirsiniz

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin