Gazeteci Yazar Hilal Kaplan Pazar Siyaset'inde konuştu! Altılı masanın liderinin Akşener olduğunu söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ise şok bir suçlamada bulundu

Gazeteci Yazar Hilal Kaplan,tv100 ekranlarının sevilen programı Pınar Işık Ardor ile Pazar Siyaseti'nde merak edilen soruları yanıtlıyor. Kaplan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Altılı masanın liderinin Akşener olduğunu söyleyen Kaplan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ise şok bir suçlamada bulundu

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Yazar Hilal Kaplan Pazar Siyaset'inde konuştu! Altılı masanın liderinin Akşener olduğunu söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ise şok bir suçlamada bulundu

Tv100 ekranlarında yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Pazar Siyaseti programına bu hafta Gazeteci Yazar Hilal Kaplan konuk oldu. Kaplan, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kaplan'ın açıklamaları...

Terör saldırılarında CHP’ye kumpas iddialarına belgelerle cevap veren Kaplan, “ Bahsi geçen terörist gerçekten CHP’nin yayınladığı ‘Tutuklu gazeteciler’ raporundaki isimlerden birisi. Velev ki şu an bu terörist diri, PKK ‘Görevinin başında’ diyor ve ana muhalefet olarak ‘Türkiye en çok gazeteci hapseden ülke’ propagandası yapmış bir partisin. Ana muhalefet lideri olarak mağdur gazeteciler olarak paylaşmışsın. Bu olay tek değil daha önce PKK terör propagandalarına karışmış kişileri mağdur gazeteci, öğrenci olarak paylaşmışsın." dedi.

"Sistematik olarak terör propagandası yapılıyor"

CHP Grup Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yine CHP Milletvekili ile birlikte. Ellerini kelepçelemiş olarak kaldıran, ajitasyon yapan kişi de Özge Aydın isimli bir terörist. Suriye’ye geçiyor 3 yıl kadar PKK saflarında terör eylemlerini sürdürüyor. Bu isimler zaten terörden ötürü tutuklular, sen gidiyorsun bu isimlerin hepsini mağdur insanlar olarak lanse ediyorsun, yurt dışında bunun propagandasını yapıyorsun ve bunu sistematik bir şekilde yapıyorsun.

Teröristlerin serbest bırakılması için hem yurtiçinde hem de yurt dışında kamuoyu yapan, buna önderlik yapan parti CHP. 5 yıl içerisinde 6 tane mağdur diye lanse ettiğiniz terörist yurt dışında Türkiye’yi kötülediğiniz raporlarınızda yer almış.

"6'sı masanın Lideri Meral Akşener"

6'lı masanın desteğinin yurt dışından olduğunu iddia eden Kaplan aynı zamanda masanın liderinin Meral Akşener olduğunu söyledi. Kaplan, "Yurt dışı desteği çok fazla. ABD başkanı Biden, bir açıklamasında açık açık Erdoğan’ı devirecek olan bütün aktörlere destek olacağını söyledi. 6'lı masanın kurucusu ve lideri Kılıçdaroğlu olarak görünüyor olabilir ama Kılıçdaroğlu’nun bir zayıf noktası var o da: Aday olmak. Bunun içinde ya ikna etmek zorunda ya da mecbur etmek zorunda. Bu minvalde 6'lı masanın lideri Akşener gibi duruyor. Yönlendiricisi ve dizayn edeni olarak ön planda olan Akşener gibi duruyor." dedi.

"Güçlendirilmiş parlamenter sistemin halkta bir karşılığı yok"

Seçimlerde halka güven ve umut veren kazanır. Şu anda baktıklarınızda umut vaat ettiklerini söylemek çok zor çünkü ‘Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz’ diye bir takıntıları var. Pandemi ile mücadelede hızlı karar alma mekanizması olmasa, devlet bu kadar çevik bir şekilde müdahale etmese bu duruma çok daha farklı bir yerde olabilirdik. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin halkta bir karşılığı olduğunu düşünmüyorum.

"Kılıçdaroğlu, HDP’ye mecbur"

Hilal Kaplan CHP'nin HDP ve terör ile ilgisinin olduğunu şu sözlerle anlattı  "CHP,  niye sürekli HDP’li Bakan diyor? Çünkü bunu söylemezlerse HDP’nin desteğini alamamaktan korkuyorlar. Bu yüzden 6+1 ittifakı diyoruz, oradaki +1 her zaman için HDP. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına baktığımızda HDP’yi asla rahatsız etmeyecek hatta tezlerini kendisi savunacak bir pozisyonda olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu, HDP’ye mecbur. CHP şu anda HDP’nin elinde siyasi bir rehin asla karşı çıkamazlar." dedi.

"İmamoğlu'nun imajı zedelendi"

6'lı masanın hangi adayı çıkaracağının kulis bilgilerini paylaşan Kaplan, "Mansur Yavaş ve İmamoğlu isimleri geçiyor zaten bu yüzden geçen hafta Kılıçdaroğlu’na ‘biat’ tazelediler. Akşener’in aday olarak Yavaş’ı düşündüğü konuşuluyor eskiden bu İmamoğlu’ydu ama imajının oldukça zedelendiği konuşuluyor. Konuştuğum CHP’li kaynaklar (İmamoğlu için) ‘Biz ona Akşener’in Belediye Başkanı diyoruz’ diye tanımlamalar yapıyorlar. Fakat Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Yavaş önde, Kılıçdaroğlu da bu mücadelenin farkında. Siyaset içerisinde bir gerilim var ama bunun ilk adımı medyayı şekillendirme savaşıdır. Siyasette var olmak istiyorsan medya gücünü arkana almak zorundasın dolayısıyla biz o savaşın medya üzerindeki yansımaları üzerinden onu görüyoruz." dedi.

"Doğru yerde duran taraf Cumhur İttifakı"

Bir değişime vesile olurum niyetiyle medya sektörü içerisinde kendimi buldum ve doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yazıyorum. Bugün baktığımda doğru yerde duran tarafın Cumhur İttifakı olduğunu görüyorum. Teröristlere ‘Tutuklu gazeteciler’ diye sahip çıkan bir parti, benim gibi hayatı boyunca bunun karşısında olmuş bir gazeteciye sadece Cumhurbaşkanı’nın politikalarını savunduğum için yargılayacaksa buyursunlar, tarihe de geçerler.

"FETÖ devlete sızmak için Kılıçdaroğlu'nu kullandı"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyareti üzerine Kaplan şunları dedi: "Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık’tan 2 hafta kadar önce ABD ziyareti oldu. Orada FETÖ’cü STK’larla bir araya geldi hatta darbeden sonra o fotoğraflar CHP’nin internet sitesinden kaldırıldı. FETÖ, devlete sızma operasyonunu gerçekleştirmek için Kılıçdaroğlu’nu o dönem bir koçbaşı olarak kullandı. Bugün Kılıçdaroğlu kendisini FETÖ’nün tezlerini en yüksek sesle dile getiren bir yerde konumlandırdı."

İstanbul Valiliği'nin LGBTİ'nin Onur Yürüyüşüne izin vermeyip karşıt olan yürüyüşe izin vermemesinin nedenini 3 yıl önce yaptıkları yürüyüş olduğunu söyledi. Kaplan, " Bu bir cinsi sapkınlık olabilir kişinin mahrem hayatı kendini ilgilendirir ama sen bunu bayraklaştırıp, siyasi temsil hale getirip bizim dilimizi de buna göre şekillendirmeye çalışıp üzerimize dikte etmeye çalışıyorsan elbette buna karşı dururum. Bence bu konuda vaka, vaka bakıp bir inisiyatif alabilir devlet. Cumhur İttifakı’nın üzerine eğildiği bir mesele dolayısıyla Cumhur İttifakı’nın önderliğinde bir düzenleme bekleyebiliriz.
Hilal Kaplan pazar siyaseti

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin