Gazeteci ve yazar Lütfiye Pekcan’ın yeni kitabı İmtihan 2020 çıktı!

Coronavirus pandemisi, edebiyat alanında ilk meyvelerini vermeye başladı... Gazeteci ve yazar Lütfiye Pekcan’ın yeni çıkan üçüncü romanı 'İmtihan 2020', yaşadığımız salgın sürecini ve roman kahramanlarının kendi içine yaptığı yolculuğu dile getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci ve yazar Lütfiye Pekcan’ın yeni kitabı İmtihan 2020 çıktı!

Lütfiye Pekcan’ın bir gazeteci olarak dünyada ve ülkemizde yaşanan olayları tüm gerçekliği ile fona yerleştirip, yarattığı kahramanları edebiyatın merceğinden geçirerek satırlara dökmesi okuyucular da derin bir iz bırakıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgında,  birbirinden farklı karakterlerin iç dünyasına ayna tutan İmtihan 2020, adeta herkesin kendisi ile yüzleşmesini sağlıyor. Pekcan’ın kitabında yer alan şu satırlar romanın konusunu da tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor.

Gazeteci ve yazar Lütfiye Pekcan’ın yeni kitabı İmtihan 2020 çıktı!

"Hiç böyle sınanmamıştık. Yeryüzünde cehennem yaşanıyordu sanki…

Hayat durmuş,  dünyanın her köşesinde sekiz milyar insan ev hapsindeydi. .

Sahip olduğumuz hiçbir şeye aslında sahip olmadığımızı anlıyorduk.

Bu bir 'İMTİHAN' mıydı?

Hakikat aynasında herkes kendisi ile yüzleşecekti.

Hayatlar altüst olurken, 'Salgın' büyük acıların taşıyıcısı olacak ve dünya hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktı...

Tıpkı 20 yıl sonra bir araya gelen dört lise arkadaşı, Meral, Fikret, Can ve Sıla’nın hayatlarının altüst olması gibi."

İmtihan 2020, salgının insanı sarsarak ona hatırlattığı şeylerin de altını çiziyor. İnsanların telaş içinde oradan oraya koşuştururken hayatın dümenini nasıl ellerinden kaçırdığını, sağlığın ve özgürlüğün paha biçilemez değerini, aşkın sevginin gücünü, aslında mutluluğun sırrının ne olduğunu gözler önüne seriyor...

Pekcan’ın ilk romanı, 3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır da gerçek yaşam hikayeleri ile milyonlarca kadının yaşadığı  şiddete ve hayata tutunma çabasına ayna tutuyordu.

2. romanı Oğluma Mektuplar da ise ölmek üzere olan bir annenin oğluna yazdığı mektuplarda, aşkı, ölümü, anneliği, evlat sevgisini,  arkadaşlığı,  her gün biraz daha artarak tanık olduğumuz kötülükler  yüzünden, sevinçleri, umutları ve hayalleri çalınan insanları anlatıyordu.

Lütfiye Pekcan’ın üçüncü kitabı 'İmtihan 2020' romanı Alfa kitap etiketi ile okuyucusuyla buluştu.

Gazeteci ve yazar Lütfiye Pekcan’ın yeni kitabı İmtihan 2020 çıktı! - Resim : 2

TRT Haber Merkezinde muhabir olarak medya dünyasına adım atan Pekcan, Show TV, CNN Türk ve FOX TV’de Haber Yayın Koordinatörü olarak görev yaptı. Tarihte derin izler bırakan pek çok olayı canlı yayınlarla aktaran Pekcan, Kosova Savaşını, Öcalan’ın yargılandığı İmralı Davasını izleyen sayılı gazeteciden biri oldu.

Show TV ve TRT’de günlük haber programı, TV8’de Yaşamdan Hikâyeler isimli kuşak programı hazırlayıp sunan Lütfiye Pekcan, hastanede satılan bebekler skandalını ortaya çıkardı.

TV8, CİNE5 ve D Prodüksiyon’da Program Müdürü olarak da görev yapan Pekcan, medya dünyasında başarılı program formatlarına imza attı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü mezunu Pekcan, sürekli basın kartı sahibi, evli ve bir çocuk annesi.

Etiketler Lütfiye Pekcan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin