Gazeteci tutuklamalarına TGC'den protesto

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, artan tutuklamalara karşı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci tutuklamalarına TGC'den protesto

Türkiye’nin dünyada en çok tutuklu gazetecisi olan ülke olma konumunu 2013 yılında da koruyacağına dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak son dönemdeki operasyonlarda tutuklamalarla gazetecilerin özgürce görev yapmalarının engellenmeye çalışıldığını söyledi



TGC Yönetim Kurulu, Evrensel Gazetesi muhabiri Şadiye Eren ile Yurt Gazetesi muhabiri Sami Menteş’in tutuklanmasını protesto ederek bir açıklama yaptı:  



“Türkiye düşünceyi ifade özgürlüğü, halkın gerçekleri öğrenme doğru ve yansız haber alma hakkı açısından çağdaş demokrasilerde rastlanmayan bir baskı ve sindirme döneminden geçiyor. İktidara muhalif gazete ve yazarlara uygulanan ağır baskılar ise sürüyor.  Muhalif olan gazetecilerin terör örgütü üyeliği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanması ülkede yaratılan korku iklimini büyütüyor. Türkiye’de özgür basın sindirilmeye çalışılıyor. Sansür ve otosansür gazetecilerin ayrılmaz bir parçası haline getirilmek isteniyor. Halkın doğru, yansız haber alma hakkının ve basın özgürlüğünün korunması bu ülkede herkes için gereklidir. Gazetecilere ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına yönelik baskılara artık dur denilmesini istiyoruz. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını, TMK ve TCK’daki basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan maddelerin değiştirilmesini, tutuklanan tüm meslektaşlarımızın tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Parlamentoyu acil yasa değişiklikleri konusunda duyarlı olmaya ve ivedilikle harekete geçmeye çağırıyoruz.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin