Gazeteci Tolga Şardan dün tahliye edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Tolga Şardan açıklaması

Gazeteci Tolga Şardan, “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı nedeniyle 1 Kasım tarihinde tutuklanmıştı. Şardan dün tahliye edildi. Şardan'ın tutuklanması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Tolga Şardan dün tahliye edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Tolga Şardan açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24'te 31 Ekim'de yer alan, gazeteci Tolga Şardan'ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısının içeriğinde "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınan Şardan, sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı.

DÜN TAHLİYE EDİLDİ

Şardan, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan tutuklanmasının ardından yapılan itiraz üzerine, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

BAKAN TUNÇ: YORUM YAPMAM DOĞRU DEĞİL

Tolga Şardan'ın tutuklanması ve tahliyesi hakkındaki görüşleri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu.

Gazeteci Tolga Şardan'ın tahliyesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Tunç, yargı önündeki bir soruşturma hakkında yorum yapılamayacağını, yargının kararlarını tarafsız ve bağımsız şekilde verdiğini belirtti.

Tutuklama ve serbest bırakma kararlarının yargının takdirinde olduğunu ifade eden Tunç, "Yargının gündeminde bu şekilde çok sayıda soruşturma var. Bu soruşturmalarda tutuklamalar da tahliyeler de gerçekleşebiliyor. Yargının verdiği kararlara saygı göstermemiz lazım. Konu yargının takdirinde olan bir husus" diye konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin