Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı. Belediye Başkanından açıklama geldi

Bitlis'te, gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumalarının saldırısına uğradı. Olay anına ilişkin videoları da yayınlayan Aygül'ün iddiasına Geylani'den ise yalanlama geldi. Geylani, "Olayla hiçbir ilgim bulunmamaktadır" dedi ve bahsi geçen belediye çalışanı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bitlis Valiliği olaya karışan polisin görevden alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı. Belediye Başkanından açıklama geldi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanının Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğradığını öne sürdü.

Sağlık görevlilerinin ilgilendiği anlara dair kanlar içinde kalmış fotoğraflarını paylaşan Sinan Aygül, saldırganların belediyeye ait araçtan inerek arkadan kafasına vurduktan sonra küfrederek, "Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin” diye tehditte bulunduklarını söyledi.

Aygül paylaşımında, “Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylaninin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfredek "Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin" diye tehditler ettiler. Tavan Devlet Hastanesine götürülüyorum” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı. Belediye Başkanından açıklama geldi

Sinan Aygül, sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise olay anına ilişkin görüntüleri yayınladı.

 

BELEDİYE BAŞKANI GEYLANİ YALANLADI

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise Aygün’ün iddialarını yalanladı.

Emin Geylani Twitter hesabından Sinan Aygül’u etiketleyerek, “Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğmiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygüle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz. @sinanaygul” dedi.

Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı. Belediye Başkanından açıklama geldi - Resim : 2

 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI

Gazeteci Sinan Aygül'ün darbedildiği kavgayla ilgili bir polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan'ın Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokak'ta kavga ihbarı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İhbarın incelenmesi neticesinde, Tatvan'da gazetecilik yapan Sinan Aygül'ün darbedilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B. ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru E.K. hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak, polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

AYGÜL'DEN İHALE PAYLAŞIMI

Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi'nin taşınmazlarının satışı konusunu gündeme taşımıştı. Saldırı öncesi Aygün sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin