Gazeteci Simla Yerlikaya'dan ilk kitap: "Yeni Komşumuz Kürdistan"

TRT Türk Erbil Temsilcisi Simla Yerlikaya'nın "Yeni Komşumuz Kürdistan" adlı kitabı Timaş Yayınları'ndan çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Simla Yerlikaya'dan ilk kitap: "Yeni Komşumuz Kürdistan"

Yeni Komşumuz Kürdistan kitabı, Simla Yerlikaya’nın, Kuzey Irak’ta muhabir olarak çalıştığı dönemde yaptığı röportajlarla, izlenim ve anılarından oluşuyor.



Hem Irak siyasetinin önde gelen isimleriyle hem de Iraklı gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle röportajlar barındıran kitap her kesimden insanın görüşlerine yer veriyor, Irak’a ve Kürdistan’a dair önemli siyasi ve sosyal tespitler ve analizler içeriyor. Dahası Türkiye’de yaşananları bir de Irak Kürtlerinin gözünden yorumluyor.



Yerlikaya, Yeni Komşumuz Kürdistan’da Kürtlerin, Arapların ve Türkmenlerin dilinden kuzeyiyle güneyiyle savaş sonrası Irak’ı gözler önüne seriyor. Bir yandan savaşın saramadığı yaraları gösterirken diğer yandan yanı başımızda büyüyen, gelişen ve devletleşen bir Kürdistan olduğuna dikkat çekiyor. Kürdistan’ın Amerikanlaşma ve modernleşme sürecinin dışında kalan kadınların dramına da değinmeyi unutmuyor.



Yeni Komşumuz Kürdistan, Kuzey Irak Kürtlerinden Türkiye’ye bir selam niteliğinde. Hawal Cevherlerin, Ebu Layidlerin hikâyeleriyle bize ortak sıkıntılarımızı, acılarımızı, heyecanlarımızı hatırlatıyor; aslında “Birbirimizden hiç de farklı değiliz” diyor. 


Etiketler kitap timaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin