Gazeteci Sedat Peker'in organlarıyla yeniden hayat buldular

Hayatını kaybeden gazeteci Peker'in organları, 3 hastaya hayat verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Sedat Peker'in organlarıyla yeniden hayat buldular



Metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren gazeteci Sedat Peker'in karaciğeri ve böbrekleriyle hayata tutunan 3 hasta, sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. 



Karşıyaka'daki evinde geçen hafta rahatsızlandıktan sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yaşamını yitiren Peker'in karaciğeri, aynı hastanede operasyonla 52 yaşındaki Semine Ünal'a, böbrekleri ise 53 yaşındaki Ümmühan Gedikkaya ve 37 yaşındaki Serap Ayan'a nakledildi. 



Birkaç yıldan bu yana nakil bekleyen hastalar, taburcu olacakları günü bekliyor.



"Organlar etkilenmedi"



Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadavradan alınan karaciğer ve 2 böbreğin uygun alıcılara nakledildiği söyledi.



Gazeteci Sedat Peker'in ölümünün metil alkol zehirlenmesine bağlı olduğunu, bunun alkol koması olarak anlaşılmaması gerektiğini ifade eden Hoşcoşkun, "Karaciğer ve böbreğin bir başka insana takılarak çalışmasına engel olacak zehirlenme olayı bu organlarda yoktu. Bu nedenle üç hastaya naklini gerçekleştirdik. Şu anda durumları iyi" diye konuştu. 



Ümmühan Gedikkaya ise 20 yıldan bu yana böbrek yetmezliği sıkıntısı yaşadığını ve haftanın birkaç gününü diyalize bağlı olarak hastanelerde geçirdiğini söyledi.



Bu sürecin çok sıkıntılı geçtiğini ifade eden Gedikkaya, sağlığına kavuşacak olmanın sevincini yaşadığını bildirdi.



Serap Ayan ise organı bağışlanan gazeteciye Allah'tan rahmet dilediğini ifade ederek, "Onun organıyla sağlığıma kavuşacağım. Ailesine teşekkür ederim" dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin