Gazeteci Peker'in organları 3 kişiye hayat verdi!

Metil alkol zehirlenmesiyle hayatını kaybeden Sedat Peker'in bağışlanan organları, üç kadın hastaya can oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Peker'in organları 3 kişiye hayat verdi!

Karşıyaka'daki evinde geçen cuma günü akşam saatlerinde fenalaşan gazeteci 54 yaşındaki Sedat Peker'in, metil alkol zehirlenmesi tanısıyla tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi Yoğun bakım servisinde beyin ölümü gerçekleşti. Yaşlı babasıyla yaşayan, Sedat Peker'in sağlığında organlarını bağışladığı ortaya çıktı. Peker'in kızı Anıl Gizem Peker Togay da babasının organlarının bağışı için onay verdi. Bunun üzerine yeni bedenlere yaşam sunan çaba başladı. Peker'in, karaciğer ile iki böbreği nakil yapılmak üzere alındı. 



SON GÜNLERİNİ YAŞAYAN HASTAYA CAN VERDİ 



Sedat Peker'in karaciğeri, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, Prof. Dr. Murat Sözbilen başkanlığındaki ekip tarafından 52 yaşındaki Semine Ünal'a takıldı. Nakilin başarılı geçtiği açıklandı. Semine Ünal'ın, bir süredir karaciğer nakli beklediği, kızı ve oğlunun yanı sıra eski eşinin de gönüllü verici olduğu ancak uygun çıkmaması üzerine nakilin gerçekleşmediği öğrenildi. Semine Ünal'ın, artık sağlık durumunun kötüleştiği, solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürdüğü sırada ise nakilin gerçekleşmesiyle yeni yaşamına adım attığı ortaya çıktı. 



BÖBREKLER DE NAKLEDİLDİ



Bu arada Sedat Peker'in, iki böbreğinin nakili ise, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun yönetimindeki ekip yaptı. Ekip ilk olarak, böbreklerden birisi yine Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, 53 yaşındaki Ümmühan Gedikkaya'ya taktı. Ardından diğer böbreğin nakili için uygun bulunan hastalardan 37 yaşındaki Serap Ayan, ameliyata alındı. Onun ameliyatının da devam ettiği öğrenildi. Peker göz kornealarının da birkaç gün içerisinde uygun bulunan hastalara takılacağı açıklandı. 



YAKIN ARKADAŞI ANLATTI



Yakın arkadaşı gazeteci Ulvi Tanrıverdi, Peker'i hayattan koparan son günleri şöyle anlattı:



"14 Şubat'ta kendisiyle görüşmek istediğimde bana bir akdaşının yanına gidip ev yapımı rakı alacağını söyledi. O gün buluşamadık. En son geçen perşembe babası Tarık Peker'le kaldığı evde öğlene doğru uyanmış. Bu sırada kötü olduğunu söylemiş ve istifra etmiş, Babası hemen ambulans çağırmış. Önce Karşıyaka Devlet Hastanesi, ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ama metil alkol zehirlenmesi nedeniyle kurtarılamadı. Babası buzdolabında yarısı içilmiş 1.5 litre pet şişe içinde ev yapımı rakı buldu. Bu şişe polise teslim edildi. Çok üzgünüz. Ben daha önce kendisini ev yapımı alkol tüketmemesi konusunda uyarmıştım. Ancak sanırım daha ucuz olduğu için tercih ediyordu. İnceleme sonucunda polise teslim edilen rakıdan zehirlenip zehirlenmediği belirlenecek." 



KAYNAĞINI BULMAK İÇİN POLİS HAREKETE GEÇTİ



Bu arada yapılan ilk araştırmalar sonrasında, Sedat Peker'in, bir arkadaşından alarak evine götürdüğü ev yapımı rakı polis tarafından teste gönderdi. Bunun yanı sıra Sedat Peker'in ölümüne neden olan rakıyı üretip satan kişinin bulunması için araştırmaların sürdüğü açıklandı.



Peker yarın öğle namazının ardından Karşıyaka Girne'deki Mevlana Camii'nde yapılacak dini törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin