Gazeteci Nuray Başaran 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi!

Başaran, yasadışı dinleme soruşturması kapsamında savcılığa ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Nuray Başaran 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yasadışı dinlemelerle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, 25 yıllık gazeteci ve Haziran seçimlerinde Ak Parti'den Ankara 2. bölgeden milletvekili aday adayı olan Nuray Başaran, "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. Savcılıkta, 2008-2009 yılları arasında dinlendiğini öğrenen ve şikayetçi olduğunu söyleyen Başaran, "Gazetecilik yaparken korkmadım. Siyaseti de korkmadan yapacağım" diye konuştu.



Başaran, dün avukatı Dilek Daş ile birlikte Ankara Adliyesi'ne geldi. Başaran'ın ifadesi, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük tarafından alındı. Başaran, ifadesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.



Küçük'e verdiği ifadesi sırasında, 2008-2009 yılları arasında yasadışı bir biçimde dinlendiğini öğrenen ve şikayetçi olduğunu söyleyen Başaran, şöyle konuştu:



"25 yıllık gazetecilik hayatımda böyle durumlarla karşılaştım. İlk kez yasadışı dinleniyor değilim. Bugün paralel yapı dün başka yapılar vardı. HSYK'nın yaptığı araştırma, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada savcılık beni davet etti. Beni de maalesef yasadışı dinlemişler. Yasadışı dinlenmekten ve özel hayata müdahaleden dolayı şikayetçiyim. Benim için bir gün dinlenmek, beş yıl dinlenmek önemli değil. Geçmişte de bu tür olaylar yaşadım. 4-5 yıl dinlendiğim dönemler oldu. Ama ben korkmuyorum. Yine korkmadan bu tür yapılarla mücadele etmeyi sürdüreceğim Meclis'te. Gazetecilik mesleğimi de korkarak yapmadım hiçbir zaman. Bundan sonra da yolumuz siyasete evrildi."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin