Gazeteci Nevşin Mengü'nün acı günü... Eski CHP'li vekil Şahin Mengü hayatını kaybetti

Son dakika gelişmesi... Ünlü gazeteci Nevşin Mengü'nün acı günü. CHP'den bir dönem milletvekilliği de yapan babası Şahin Mengü hayatını kaybetti. Nevşin Mengü, Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak, "Babamı kaybettik. Arayan, soran, başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim. Dostlar sağolsun." dedi. Sosyal medyadan da bir çok siyasetçi ve gazeteci Şahin Mengü'nün ölüm haberini paylaşarak, üzüntülerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Nevşin Mengü'nün acı günü... Eski CHP'li vekil Şahin Mengü hayatını kaybetti

Gazeteci Nevşin Mengü'nün babası eski siyasetçi Şahin Mengü hayatını kaybetti.

Eski  CHP Manisa milletvekili 73 yaşındaki Şahin Mengü, Ankara'da yüksek tansiyon şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Ankara'da yaşayan eski CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü, dün gece burun kanaması üzerine yüksek tansiyon şikayetiyle kentteki özel hastaneye götürüldü. Tedaviye alınan Mengü, doktorların tüm müdahalesine rağmen bu sabah hayatını kaybetti. Şahin Mengü'nün ölüm haberini alan yakınları ve milletvekilleri hastaneye akın etti.

Şahin Mengü, bir dönem CHP milletvekilliği de yapmıştı.

Nevşin Mengü de bu paylaşımı yaptı.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün acı günü... Eski CHP'li vekil Şahin Mengü hayatını kaybetti

KİM NE DEDİ?

Gazeteci Barış Yarkadaş da Mengü'nün ölüm haberini sosyal medyadan, "CHP eski Milletvekili Şahin Mengü, bu sabah tedavi olmak İçin gittiği bir hastanede hayatını kaybetti. Şahin Mengü’ye Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." diyerek paylaştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "23. Dönem Manisa Milletvekilimiz, çok değerli hukukçu, siyasetçi Şahin Mengü'yü kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Değerli büyüğümüz Şahin Mengü'ye Allah'tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, "Yol arkadaşım, can dostum, avukatım Şahin Mengü'yü yitirdik. Çok üzgünüm. Türkiye çok değerli bir ismi kaybetti. Başımız sağ olsun..." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Atatürkçülükten taviz vermeyen siyasetçi, PKK’lılara karşı avukatım olmayı talep eden Ankara Koleji’den ağabeyim Şahin Mengü’nün vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, siyaset ve hukuk camiasına baş sağlığı dilerim." dedi.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün acı günü... Eski CHP'li vekil Şahin Mengü hayatını kaybetti - Resim : 2

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948’de Kastamonu İnebolu’da doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Habibe Süreyya’dır. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Mengü, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP’ den Manisa milletvekili seçilmiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin